avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluarea personalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluarea personalului

buna ziua,
am o intrebare
lucrez intr-o institutie sanitara si as vrea sa stiu avand in vedere conditiile de austeritate, mai este necesar sa se faca evaluarea profesionala a personalului si daca da se pot acorda banii in plus pentru cei cu calificative foarte bune sau se face evaluarea doar teoretic pentru ca practic nu avem banii?. Eventual imi puteti indica legea care sa prevada acest lucru
Cel mai recent răspuns: alexix , utilizator 08:25, 20 August 2010
Este neccesar deoarece evaluarea activităţii profesionale este un proces de stabilire a modului şi a măsurii în care angajatul îşi îndeplineşte îndatoririle şi responsabilităţile care ii revin conforme cu postul ocupat, prin raportare la obiective sau standarde stabilite in fisa postului. Este un proces continuu cu rol in gestionarea si dezvoltarea carierei profesionale a personalului. In urma evaluarii angjatul poate fi promovat, retrogradat, trimis la cursuri sau chiar concediat pentru necorespundere profesionala. Evaluarea profesionala a fost, este si va fi mereu parte integranta a politicii de personal a fiecarei organizatii
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
ContSters42179, utilizator
Evaluarea este un ajutor in pomovarea in treapta si un mijloc de a mai indulci "conditiile de austeritate".
Intrucat s-a discutat contradictoriu pe acest forum in ceea ce priveste promovarile si chiar azi am avizat 2 decizii (la noi se numesc dispozitii) de promovare in treapta si urmeaza 2 in clasa , am cerut confirmarea telefonic de catre ANFP a ceea ce stiam eu: numai promovarea rapida este... blocata
Daca la unii bugetari functioneaza, ar trebui sa functioneze si in domeniul sanatatii. Recunosc ca in acest sector de activitate nu ma pricep.
mutumesc pentru raspuns, dar totusi am o nelamurire, art.8 din legea 330/2009 nu prevede ca in 2010 vor creste doar salariile care sunt mai mici de 705 lei si atunci in urma evaluarii cum le maresc unora salariile?
Evaluarea anuala a performantelor profesionale este necesara pt toti salariatii.

Chiar daca le dati si calificativul mega exceptional, nu se mai fac cresteri salariale din evaluari, asa ca pana la urmatoare lege unitara de ... salarizare, astea sunt salariile, nesimtite bineintelesX-(.


multumesc pt.raspuns, deci pot sa motiveze lipsa cresterii salariale in urma evaluarii pe art.8 din legea 330/2009 nu?

Alte discuții în legătură

Evaluare puisor_i2000 puisor_i2000 In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se ... (vezi toată discuția)
Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)
Urgent - revenire din concediu ingrijire copil cameliaf cameliaf Buna ziua , trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in ... (vezi toată discuția)