avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluarea personalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluarea personalului

buna ziua,
am o intrebare
lucrez intr-o institutie sanitara si as vrea sa stiu avand in vedere conditiile de austeritate, mai este necesar sa se faca evaluarea profesionala a personalului si daca da se pot acorda banii in plus pentru cei cu calificative foarte bune sau se face evaluarea doar teoretic pentru ca practic nu avem banii?. Eventual imi puteti indica legea care sa prevada acest lucru
Cel mai recent răspuns: alexix , utilizator 08:25, 20 August 2010
Cine, ce sa motiveze?...
ideea este ca: colegii mei in momentul in care vor vedea evaluariile si vor constata ca au calificative care sa le permita primirea unor sume de banii vor vrea sa stie motivul pt care nu au crescut salariile. asa au fost obisnuiti ca in urma fiecarei calificari toti sa primeasca banii in plus acum daca nu primesc fac scandal asta e motivul pt care ma gandeam ca as putea renunta la evaluari
1. Evaluarea anuala a performantelor profesionale nu inseamna, neaparat, si modificarea salariilor.
2. Asta inseamna ca pana acum le-ati modificat salariile in fiecare an?
3. Celor care au obtinut calificative slabe le-ati redus salariile?
4. Asa ca nu vad obligativitatea modificarii salariilor in urma evaluarii.
5. Evaluarea se pastreaza la dosarul personal pentru eventuale promovari in functie, pentru eventuale majorari (reduceri) de salarii sau concedieri (daca e cazul).
1. Da, pana in 2009, personalului contractual din sistemul bugetar i-au fost acordate cresteri salariale din evaluarile performantelor anuale (daca la angajare sau la evaluarea anterioara salariatului i-a fost stabilit salariul pe baza unui punctaj de 25 de puncte iar in urma evaluarii pe anul viitor obtinea 28 de puncte, i se recalcula salariul prin aplicarea noului punctaj la minimul si maximul din grila, rezultand astfel o crestere a salariului de incadrare...) De-a lungul timpului cam toti ajungeau la punctajul maxim si salariul maxim din grila...
2. "ideea este ca: colegii mei in momentul in care vor vedea evaluariile si vor constata ca au calificative care sa le permita primirea unor sume de banii vor vrea sa stie motivul pt care nu au crescut salariile. asa au fost obisnuiti ca in urma fiecarei calificari toti sa primeasca banii in plus acum daca nu primesc fac scandal asta e motivul pt care ma gandeam ca as putea renunta la evaluari"

Dvs. va ocupati de resurse umane/stabilirea drepturilor salariale?...:O

Daca da,... ar cam trebui sa stiti ca art. 6 din O.G. nr. 10/2008 care prevedea acordarea de cresteri salariale din evaluarea performanţelor profesionale individuale a fost abrogat prin Legea nr. 330/2009.

Asa ca puteti sa mentionati acest fapt colegilor dvs. care fac scandal, si spuneti-le ca asta e consecinta votului acordat celor care au emis minunata lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice...#-o
multmumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare puisor_i2000 puisor_i2000 In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se ... (vezi toată discuția)
Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)
Urgent - revenire din concediu ingrijire copil cameliaf cameliaf Buna ziua , trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in ... (vezi toată discuția)