avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizari functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizari functionari publici

sunt functionar public in cadrul politiei comunitare si am primit decezia de eliberare din functie reducandu-se nr.de functionari cf.oug63/2010.sa stabilit un punctaj pt.fiecare functionar in parte si am obtinut un punctaj multumitor.mentionez ca nu sa desfintat postul meu ci sa redus numarul cf.organigramei.am constatat cu stupoare ca agenti incadrati pe acelasi grad,functie,clasa de salarizare si treapta cu mine,cu punctaje mai mici sau egale cu al meu au ramas in cadrul institutiei in detrimentul meu. va rog sa-mi spuneti ce am de facut si daca am vreo sansa sa anulez in instanta decizia! va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: catalinnecsulescu , utilizator 09:50, 6 Septembrie 2010
Orice persoana care se simte lezata de un act administrativ se poate adresa instantei pentru anularea sau modificarea acelui act.
Daca cele sustinute de d-voastra corespund realitatii, atacati dispozitia de eliberare din functie la sectia contencios administrativ de la Tribunalul din judetul dumneavoastra (daca ati fost functionar public) sau la sectia litigii de munca din cadrul aceluiasi tribunal (daca ati fost personal contractual), `n termenul specificat in dispozitia de eliberare din functie.
..., insa, inainte de a va adresa instantei de judecata sa nu uitati de prevederile art. 7 din Legea nr. 554 din 02/12/2004, Legea contenciosului administrativ (plangerea prealabila).
Bafta!
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati topicurile deschise folosind butonul "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

catalinnecsulescu a scris:
sunt politist comunitar si am primit decizie de eliberare din functie cf.oug 63 2010,pot solicita scris,institutiei criteriile de departajare intre agenti si lista cu punctajele obtinute in urma carora unii au ramas iar alitii au fost eliberatii din functie? am constatat ca agenti cu acceasi functie,grad,clasa si treapta de salarizare ca a mea si cu punctaj identic cu al meu(este vorba de 5 ag.)au ramas iar eu am primit decizia de eliberare din functie!

mihaicalinescu2005 a raspuns:
da, puteti formula o cerere conform legii nr. 544/2001, in care solicitati intreaga documentatie.

Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Interventie moderator

@catalinnecsulescu :banned:

Este pentru a doua oara cand va rog sa nu mai deschideti noi topicuri pentru aceeasi problema. Apasati butonul "raspunde", scrieti noile intrebari, apoi apasati "publica". Multumesc!

Gabriela Pintea

catalinnecsulescu a scris:
in cazul reorganizari institutiei,cf.noi organigrame aprobate au ramas 34 de functi,in cazul in care am fost mai multi agenti pe cele 34 de locuri si toti indeplineam criteriile de ocupare avand acelasi grad,functi,clasa si treapta de salarizare,trebuia organizat concurs in conformitate cu prev.art.100 alin.3 din 188/1999?

la functionarii publici are efect art74.lit.c mod.din codul muncii,articol ce se refera la concedierile colective?

Alte discuții în legătură

Reintegrarea unui functionar public mikka35 mikka35 Va rog sa-mi spuneti daca un functionar public este reintegrat prin hotarare judecatoreasca, recursul suspenda sau nu executarea hotararii? Precizez ca prima ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Oug 209 simionnicolae simionnicolae am beneficiat de oug 100 data inscrierii la pensie ese 2004 cand pot beneficia de l218? (vezi toată discuția)