avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine poate face parte din patronat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine poate face parte din patronat?

stie cineva daca exista vreun text de lege prn care se specifica ciine poate face parte din Patronat in cazul incheierii contractelor colective de munca?
De exemplu salariatii(Sefii de birou, Serviciu) pot face parte din patronat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 20 August 2010
larisarazvan a scris:

da, am cit art.1 dar acolo zice persoana fizica sau juridica care angajeaz salariati, ori Sefii, de ce or fi ei ,nu au acest atribut de a angaja si in alta ordine de idei ei reprezinta interesele salariatilor ca si structura superioara inaintea directorilor.Mi se pare normal sa fie membrii de sindicat.
De aceea intreb daca ei pot fi de partea Patronatului

Nu fac parte din patronat .... nu este obligatoriu sa faca parte nici din sindicat, dar este posibil sa fie de partea patronatului.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu privire la contractul colectiv de munca Statescu Statescu Buna seara! In cadrul unei intreprinderi s-a negociat CCM intre patronat si cele 3 sindicate ale salariatilor. Unul dintre cele 3 sindicate da in judecata ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate Alina Pene Alina Pene Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de societate grecuanamaria grecuanamaria buna ziua, la societatea la care lucrez sunt 27 de angajati in prezent. Stiu ca trebuie sa facem contractul colectiv de mun ca la nivel de societate. Imi ... (vezi toată discuția)