avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzari

sotul a incheiat un precontract de vanzare cumparare cu o persoana ptr avinde o casa ia dat 50 de mil un avans precontractu n-a expirat dar a vanduto altei persoane.ce trebuie sa faca?ce urmari va avea?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:12, 19 August 2010
Consecintele neandeplinirii obligatiei de a vinde ar trebui sa fie definite in cuprinsul antecontractului pe care l-a semnat sotul dvs.
In principiu cel prejudiciat poate solicita restituirea sumei de bani platita cu titlu de avans, prejudicii care pot reprezenta dublul sumei platite -daca au fost consemnate in contract- sau o alta suma de bani cu titlu de dezdaunare in masura in care neindeplinirea obligatiei de vanzare i-a cauzat un prejudiciu si poate demonstra acest prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren doncasima doncasima doncasima@gmail.com Posted on March 31, 2016 by Donca Sima — No Comments ↓ Buna seara, va rog sa-mi dati un sfat. Am facut un precontract ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)