avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare teren

doncasima@gmail.com

Posted on March 31, 2016 by Donca Sima — No Comments ↓

Buna seara, va rog sa-mi dati un sfat.
Am facut un precontract de vanzare cumparare teren,eu fiind vanzator.Am primit un avans,dar m-am razgandit in privinta vanzarii.In precontract exista o clauza ca in caz ca ma razgandesc sunt obligata sa platesc cumparatoarei, dublul sumei primite cu titlu de avans, lucru pe care vreau sa-l fac. Cum trebuie sa procedez pentru a da banii datorati conform clauzei ? Cui trebuie sa dau acesti bani neavând un cont bancar al cumparatorului?Cumparatorul ma poate chema in instanta pentru-ca m-am razgandit?.Poate sa refuze primirea acestor bani?.Trebuie sa ma adresez notarului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 10:16, 1 Aprilie 2016
Puteți să încercați să soluționați litigiul pe cale amiabilă, să explicați situația promitentului - cumpărător și să îi solicitați să vă comunice un cont bancar. Dacă nu vă comunică, puteți transmite prin executor judecătoresc o Notificare prin care să îi solicite promitentului - cumpărător datele bancare. Dacă nu răspunde la notificare, puteți să consemnați banii la CEC pe numele promitentului - cumpărător.

Legat de răspunderea dumneavoastră, depinde ce ați stipulat în actul semnat. În majoritatea contractelor, restituirea dublului avansului acoperă prejudiciile suferite de promitentul - cimpărător. Însă, dacă ați stipulat altceva, răspundeți conform celor stipulate în actul semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans! Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)