avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Noi suntem 5 frati rezultati din prima casatorie a tatalui nostru.Mama noastra a decedat in anul 1981 si dupa decesul ei nu s -a dezbatut succesiunea,Din a doua casatorie nu au mai rezultat copii,tata recasatorindu se la varsta de 53 de ani.Tata a decedat in 1996 ,iar sotia lui in 2004.Anul acesta ne am hotarat sa dezbatem succesiunea dupa tata si a doua sotia a lui.Cea de a doua sotie nu are copii si am solicitat celor 2 surori ale ei sa participe la dezbaterea succesiunii.Ele (surorile) nu vor sa vina la dezbaterea succesiuni,spunand ca ele nu au nici un fel de pretentii.In zadar le am explicat ca fara ele nu se poate,dar nu ne intelegem cu ele.I
ntrebarea mea este:noi putem sa dezbatem succesiunea la un notar pentru procentul din mostenire care ne revine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:28, 19 August 2010
Notarul este obligat sa incunostiinteze si sa invite toti mostenitorii la dezbaterea succesiunii; fara prezenta si acordul acestora nu poate elibera certificat de mostenitor, urmand ca d-voastra sa va adresati in acest sens cu o cerere in instanta.
avocat Cristina Popescu
buna ziua.
in acest caz nu va ramane decat calea instantei de judecata.
buna ziua.
daca surorile celei de-a doua sotii nu sunt interesate de succesiunea dupa sora danselor, pot da o declaratie de renuntare la succesiunea dupa aceasta sau pot face o procura pt. a fi reprezentate de o terta persoana la dezbaterea succesiunii.
ulterior urmand a se dezbate un partaj voluntar, in urma caruia dansele isi cedeaza cotele parti in favoarea unui alt succesor.
Nu isi poate ceda cotele unui mostenitor anume.
Poate sa dea declaratie de renuntare la mostenire in fata unui notar public.
Daca nu vor sa dea aceasta declaratie la notar sfatul meu este sa va adresati instantei de judecata.
Daca deschideti procedura succesorala la notar si il platiti veti piede banii si toti mostenitorii isi vor primi drepturile succesorale...
Poate va ajuta cu ceva si acest link unde mai gasiti niste amanunte :

[ link extern ] /

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara toti mostenitorii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 iar tatal mamei in 1981.in 2007 cele doua surori ale mamei mele au dezbatut mostenirea fara ca eu si fratele meu(mostenitori dupa ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)