mama mea a decedat in 1992 iar tatal mamei in 1981.in 2007 cele doua surori ale mamei mele au dezbatut mostenirea fara ca eu si fratele meu(mostenitori dupa mama)sa fim chemati.una din surori(ale mamei) si bunica mea au renuntat la succesiune conform art 700 cod civil in favoarea celelaltei surori avand un certificat de mostenitor.la acest dosar mai apare si un testament scris de aceeasi sora a mamei(care are certificat de mostenitor)semnat de bunica mea in care se scrie ca bunica ii lasa toate bunurile dupa moarte.e corect ce au facut ele?testamentul e legal?certificatul de mostenitor e legal?ce pot face eu si fratele meu(care locuieste din 1993 la bunica dar pe care vor sa l indeparteze)?pe ce baza a dezbatut notarul mostenirea fara noi(mostenitori legali dupa mama?stima
buna ziua .
nu este tocmai legal cum au procedat rudele dvs. X-(
mama dvs. avea vocatie succesorala la succesiunea tatalui dansei. intrucat dansa a decedat, dvs. si fratele dvs. aveati vocatie succesorala prin reprezentarea mamei dvs.
nu inteleg cum s-a dezbatut succesiunea in lipsa unora dintre succesorii legali, dar certificatele respective de mostenitori se pot anula in instanta.
va trebui sa deschideti proces in acest sens, urmand sa va judecati cu bunica si matusa dvs.
nu inteleg notarul cum de a legalizat aceste acte,nu-i intreaba pe cei ce vin la succesiune cati mostenitori sunt?si daca acestia mint nu pot fi trasi la raspundere?asta ca sa ajung prin instantele de judecata si asa suprasolicitate.
Puneti 100 de intrebari dar dati detalii foarte vagi.
In primul rind, dvs ati dezbatut mostenirea dupa mama dvs?
Cum a facut notarul? Pai a facut asa cum il obliga legea. A chemat la mostenire pe cei care teoretic erau in viata la momentul deschiderii succesiunii, adica in 1981, chiar daca ulterior au decedat. Astfel incit in certificatul de mostenitor dupa bunicul dvs, mama dvs TREBUIE sa apara ca mostenitoare, cu exceptia cazului in care intre 1981 si 1992 ea nu a facut o declaratie autentica de renuntare la succesiune.
Doar daca nu este asa, puteti spune ca ati fost nedreptatiti si sa va adresati instantei cu o cerere in petitie de ereditate si totodata sa cereti si anularea certificatului.
Dvs ati vazut aceste acte care spuneti ca s-au facut in detrimentul dvs la notar?
Reveniti cu detalii.
nu am dezbatut mostenirea dupa mama mea.mama mea nu a renuntat la succesiune.legea il obliga pe notar sa ne cheme si pe noi la succesiune iar cand l am contactat telefonic si i am explicat situatia (ca sa facut o greseala)a spus ca nu l intereseaza sa merg in instanta .da am vazut aceste acte .
Problema mostenire
mariard
Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)
Mostenire
vmandrei
salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)