avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract comodat

Buna ziua!Am urmatoarea situatie: lucrez la o soc.comerciala care are ca venituri chirii, asociatul unic doreste sa o suspende din septembrie 2010,dar vrea ca sa dea cu contract de comodat un spatiu comercial unei pers.fizice ca aceasta sa o ingrijeasca,sa plateasca utilitatile,etc iar daca inchiriaza la randul ei asociatul soc.proprietare nu doreste nici un ban.Va intreb:
1.unde se face acest contract de comodat la notariat?deoarece am intrebat la fintele locale sa vad daca e o problema in legatura cu contractul de comodat daca produce fructe si au spus ca daca nu este sediu social sau pct.de lucru sa ma duc la notar;
2.cand ma sfatuiti sa-l fac dupa suspendare sau inainte de suspendarea societatii?
Multumesc!:)
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
omerica, utilizator
Cel mai recent răspuns: omerica , utilizator 09:30, 23 August 2010
clar inainte, si nu treb sa va duceti la nici un notar, cautati pe net un model de comodat, si atat.dupa data contractului acesta se va face suspendarea
Va intreb si alte optiune:se poate incheia contractul de comodat mai sus mentionat si daca societatea nu este suspendata?Motivul suspendarii este imp.minim si se aude ca se va scoate de la 01.10.2010.
Da, se poate.
Va multumesc tuturor!
Am inteles ca pentru bunurile de capital in perioada de suspendare a societatii trebuie facuta o ajustare de tva sau in cazul meu cu contractul de comodat dat fiind ca nu se obtin venituri cu drept de deducere, acesta ajustare trebuind inregistrata in ultimul decont de tva inainte de suspendarea societatii.Am inteles corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri de capital-contract de comodat omerica omerica Buna ziua!Am urmatoarea problema si nu stiu daca procedez corect:patronul meu a adus in 2007 aport la capitalul soc. unde este unic asociat o cladire,ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Comodat si deplasari tatiana1 tatiana1 1.Se poate incheia un contract de comodat intre doua SRL-uri ?Ce implicatii sunt? 2.Cheltuiala privind indemnizatia zilnica de deplasare (13*2.5)este ... (vezi toată discuția)