avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comodat si deplasari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comodat si deplasari

1.Se poate incheia un contract de comodat intre doua SRL-uri ?Ce implicatii sunt?
2.Cheltuiala privind indemnizatia zilnica de deplasare (13*2.5)este deductibila fiscal pentru administratori daca acestia au si contracte de munca si se deplaseaza in calitatea lor de salariati si nu de administratori ?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 10:21, 30 Decembrie 2009
1. Da. Implicatii:
- fiscale: n-ar trebui sa fie: ce ar fi fost venit la una, ar fi fost cheltuiala la alta (neutru fiscal); in particular, daca vectorul fiscal difera, se poate lasa cu cantec...
- comerciale: asociatii pot trage la raspundere administratorul care a dat bunul in comodat, frustrandu-i de un venit;
- penale: poate fi expus interpretarii de bancruta.
2. Da, diurna in limita mentionata de Dvs. e deductibila fiscal.
La punctul 1 parerea mea este urmatoarea :
- la comodant cheltuiala cu amortizarea este nedeductibila dpdv fiscal fiindca nu produce venituri + ajustarea TVA
Multumesc
Ar fi un motiv intemeiat pentru suspendarea amortizarii pe perioada comodatului: bunul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost primit, comodatarul trebuind sa-l intretina pe cheltuiala lui. Nu vad nimic ilegal in asta (e drept ca in practica n-am intalnit cazuri...).
Nu se poate trece in conservare un mijloc fix (pentru a nu se inregistra amortizarea ) decat cu aprobarea conducerii unitatii, in conditiile stabilite in normele metodologice la L 15/ 1994 , nicidecum in conditiile in care acesta se preda in baza unui contract de comodat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Tratament fiscal imobilizari neutilizate violetadab violetadab Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am achizitionat/ receptionat anul acesta, cu fonduri nerambursabile utilaje si echipamente pentru o plantaie nucifera pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie tamplarie pvc cu geam termopan scorus69 scorus69 buna ziua am pus tamplarie pvc la un stand unde societatea are punct de lucru in urma unui contract decomodat. va rog sa mi spune ti in ce conturi ... (vezi toată discuția)