avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale invitatie la conciliere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

invitatie la conciliere

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
O societate a incheiat un contract de comodat prin care a imprumutat o plasa de fatada unei alte societati, pe o anumita perioada. La finalizarea perioadei, comodatarul avea obligatia sa restituie plasa in stare corespunzatoare, in caz contrar va suporta contravaloarea acesteia.
Comodatarul nu a restituit plasa deloc si vroiam sa stiu care ar fi etapele pe care trebuie sa le urmeze comodantul pentru a recupera plasa sau contravaloarea ei, chiar si daca acest lucru presupune actiune in instanta.
Multumesc mult si astept cu interes sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters145250 , utilizator 13:54, 19 August 2010
Intr-adevar va trebui sa va adresati instantei , e discutabil daca trebuie sau nu ca anterior, sa formulati concilierea prealabila, avand in vedere faptul ca dispozitiile art. 720 ind.1 se aplica numai in procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, iar la d-voastra actiunea ar avea ca obiect " obligatie de a face", de ex.
avocat Cristina Popescu
Puteti sa incepeti printr-o notificare transmisa catre comodatar prin care sa-i aduceti la cunostinta ca daca nu restituie bunul in termen de x zile va obligat la plata acestuia conform art. xxx din contract.

Daca nu reactioneaza va trebui sa emiteti o factura pentru acea plasa si apoi sa-i transmiteti acea factura.

Dupa ce factura ajunge la scadenta faceti o invitatie la conciliere conform prevederilor art. 720 ind.1 Cod procedura civila sau puteti sa introduceti o actiune in procedura speciala prevazuta de OUG 119/2007 (taxa de timbru in valoare fixa - 39 lei, executare mai rapida, nu se fac prea multe probe - in cazul in care se respingeti mergeti pe dreptul comun).

Sper ca ati inteles ceva :))
am scris putin mai in viteza.
Am inteles, va multumesc mult de tot pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)
Mai este necesara concilierea? vrica vrica Am parcurs toate etapele procedurii speciala pentru recuperarea a 34% dintr-un contract In primele instante mi s-au admis actiunile si au fost anulate prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)