avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Buna ziua,
Prietena mea a fost angajata pana anul trecut in august, dupa care a ramas fara loc de munca, nu a intrat nici in somaj, s-a angajat din nou anul acesta in aprilie , in momentul de fata este insarcinata in 3 luni, o sa trebuiasca se renunte la servici mai repede si nu va mai avea un an de zile lucrat incontinu.
Poate sa beneficieze de acea indemnizate pentru mame .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 12:11, 22 August 2010
trebuie sa aiba 12 luni din 24 > Nu conteaza sa fie legate
Pentru a putea beneficia, se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Bruta a scris:

trebuie sa aiba 12 luni din 24 > Nu conteaza sa fie legate

1. Ati confundat cu somajul. ;)
2. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri profesionale impozabile.
- pana in aug. 2009 = a lucrat
- aug 2009 - aprilie 2010 = nu a lucrat
- aprilie 2010 - august 2010 = lucreaza
Este insarcinata in 3 luni si vrea sa nu mai lucreze. Intreaba daca are dreptul dupa ce naste, de Concediu Ingrijire Copil
Daca realizeaza 12 luni lucrate din ultimele 24 (adica din august 2008 pana in august 2010) poate lua acum somaj care intra ca vechime pentru crestere copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil DASY DASY Va rog sa-mi dati un raspuns avizat : in 2010 am absolvit facultatea -studii de scurta durata-am dat concurs si am ocupat un post de profesor,fiind primul an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea copilului ralucadraganuta ralucadraganuta buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a, am lucrat 2 ani, respectiv septembrie 2009 - august 2011 pana mi-a expirat contractul de munca. am vrut sa intru in ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata!!! ContSters203347 ContSters203347 Buna ziua, Am o intrebare,dar inainte de intrebare sa va explic situatia mea...sunt angajata la un dealer auto din data de 05 noiembrie 2010 si intre timp am ... (vezi toată discuția)