Vreau sa stiu daca pot fi considerate probe in instanta trei mailuri pe care le-am trimis unui executor judecatoresc la adresa sa de mail (adresa de pe antet).
Mailurile contin numele intreg al expeditorului si destinatarului.
Mai exact, am informat executorul ca debitorul incearca sa isi instraineze autoturismul avand afisat un anunt de vanzare, am identificat autoturismul, l-am informat pe executor telefonic si pe mail si i-am cerut sa sechestreze sau sa sigileze autoturismul.
Acesta a venit a doua zi la locul unde se afla autoturismul dar nu l-a sechestrat, iar acum autoturismul a disparut de acolo si nu stie nimeni unde se afla.
Debitorul e disparut si el.
Pentru ca nu a executat sentinta, vreau sa il actionez in instanta pe executor si vreau sa stiu daca pot folosi acele mailuri ca probe.
Mentionez ca titlul executoriu e investit, s-a dat incuviintarea, iar debitorul a fost somat de executor, deci urma sechestrul, pe care executorul l-a refuzat fara a-mi oferi justificari.
Plangere impotriva executarului pentru refuzul de a indeplini un act in conditiile legii.
Din cate stiu, aveti cel putin doua variante:
- actiune in isntanta
- plangere disciplinara.
Pentru ambele, va recomand sa cititi legea 18/2000, a executorilor judecatoresti.