avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducerea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducerea pensiei de intretinere

Buna ziua tuturor!
Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% la 16% deoarece copilul este bolnav de "autism" si este cu nevoi speciale, in acelasi timp se specifica in Hotarare ca exsotul meu mai are o fiica majora din prima casatorie care va primi 17% pentru continuarea studiilor (tot procesul s-a desfasurat in lipsa mea). Acum fiica exsotului, la implinirea varstei de 18 ani al da in judecata pentru pensie de intretinere. Poate cere marirea pensiei de intretinere avand in vedere ca este majora si nevoile sunt mai mari (pentru studii) peste cota maxima de 33%, avand in vedere ca sotul meu are de unde (3 apartamente, o masina, salar 17 mil.) sau va trebui sa reduca pensia copilului bolnav? In ultimul caz voi fi instiintata si eu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali63 , utilizator 22:37, 7 Noiembrie 2007
Dupa ce o instanta din Neamt a pronuntat divortul dintre doi barbati care se judecau pentru o masina...nu ma mai mira nimic...

O fi prezentat cineva Judecatoriei din Roman o copie legalizata dupa hotararea instantei din Iasi?

Ce stiti de la ex sotul? Sa aparat cumva? Are de gand sa atace hotararea? Pentru ca daca stam sa ne uitam doar pe situri asteptand sa faca instante "dreptate"...
Exsotul meu nu a mai dat un semn de viata de 3 ani, deci nu am de unde sa stiu ce intentii are...
De pe site reiese ca nu s-a prezentat la proces, pe el nu prea al intereseaza procentul stabilit pentru primul copil, doar reducerea procentului pentru copilul bolnav (nu stiu ce are cu copilul bolnav, boala este genetica si mai sunt membrii din familia lui cu acelasi diagnostic ).

Instanta de la Iasi a stabilit in lipsa mea (anul trecut la divort):
-cuantumul pensiei de la 13% la 16% pentru copilul bolnav (" ...daca in principiu nevoile materiale ale unui copil, major, aflat in continuarea studiilor sunt superioare nevoilor materiale ale unui minor, instanta nu poate ignora faptul ca X sufera de autism, deci este un copil cu nevoi speciale, inclusiv materiale.......instanta subliniaza ca decizia sa cu privire la cuantumul pensiei poate veni chiar impotriva intelegerii partilor cata vreme aceasta intelegere este in dezacord cu interesele superioare ale minorului");
- calea actiunii in instanta pentru reducerea pensiei primului copil;

Deocamdata nu pot sa stiu ce intentii are exsotul meu, va face recurs sau ma va da in judecata pentru micsorarea pensiei copilului.
In cazul unui proces caut sa ma reprezinte un avocat din Iasi daca procesul va avea loc in Iasi deoarece nu pot lipsi de la servici. M-as lipsi de pensia lui, dar sunt drepturile copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2007
vali63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)