avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de concesiune al unui loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de concesiune al unui loc de veci

buna ziua! in urma cu 15 ani am cumparat pt parintii mei un loc de veci.Desi suntem mai multi mostenitori ai parintilor, doar eu am contribuit la cumpararea locului de veci.ce trebuie sa fac pentru a fi titulara dreptului de concesiune, astfel incat ceilalti frati sa nu aiba niciun drept?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
ContSters163511, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:35, 19 August 2010
Nu prea aveti ce face.
Mergeti blat la administratia cimitirului si vedeti cum rezolvati "amiabil":)

Teoretic concesiunea nu se transmite mortis causa, deci nici un mostenitor nu ar avea dreptul, depinde de regulamentul de ordine interioara al cimitirului, daca prevede preluarea concesiunii de catre mostenitori. Daca aveti drept, aveti toti, daca nu, nici unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare mormânt lucia2013 lucia2013 Buna ziua! Am grija de mormântul bunicului de pe mamă de ani de zile.Cum tb sa procedez pt a avea dreptul la folosință, când o fi nevoie?Nu am actul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Contract de donatie loc de veci trif nicolae radu trif nicolae radu Ce anume trebuie sa fac pentru a dona dreptul meu de concesiune asupra locului de veci pe care il detin si care a apartinut parintilor mei care au decedat, ... (vezi toată discuția)