avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis luat pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis luat pentru alcool

as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile?
In general alcoolemia rezultata prin controlul etilotest in urma efectuarii probelor biologice are tendinta sa se dubleze ca valoare,deci,cu atat mai mult in cauza va fi instrumentat un dosar penal impotriva dvs pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie aloolica mai mare de 8,80 g/l.alcool in aerul expirat(art.87 din OUG nr.195/2002),fapta sanctionabila cu inchisoarea intre 1 an si 5 ani.
In functie de circumstantele dvs personale si de atitudinea dvs in timpul cercetarilor penale si a cercetarii judecatoresti,probabil vi se va aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii si se va dispune anularea permisului de conducere.
La un an,dupa ramanerea defintiva a hotararii de condamnare aveti posibilitatea sa va inscrieti la un nou examen auto pentru redobandirea permisului de conducere
Alcoolemie in sange depaseste cu putin valoarea care face distinctia dintre contraventie si infractiune.
Asadar, daca veti coopera , in vederea aflarii adevarului, in acest proces penal, e posibila scoaterea de sub urmarire penala ( art 10 din Codul de procedura penala ) si aplicarea unei amenzi administrative ( art . 91 din Codul penal )

Cheltuielile judiciare raman in sarcina dumneavoastra.
Ce as putea sa fac?...au trecut deja 3 luni de cand mi sa ridicat permisu si nu am primit nimic...in aparat mi a iesit 0.41 si in sange prima proba 1 si a 2 a de 0.95..


Va multumesc,
In general cercetarile dureaza destul de mult fiind vorba despre un real aflux de astfel de cauze si personal destul de redus care mai are si alte indatoriri.
Mergeti in audienta cu un memoriu la procurorul care supravegheaza urmarirea penala si solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor,eventual,in limita posibilitatilor, sa urgenteze cercetarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut tibuleac tibuleac Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)