Darie Tudor a scris:
unde este stipulat dreptul de optiune.
Unde scrie ca partile sunt obligate sa parcurga in prealabil procedura succesorala notariala?
Asta e intrebarea ...adica viceversa.
Pentru ca
accesul liber la justitie este consacrat in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Facultatea oricarei persoane de a introduce, dupa libera sa apreciere o actiune in justitie, implicand obligatia corelativa statului, ca prin instanta competenta sa solutioneze aceste actiuni, reprezinta practic liberul acces al persoanei la justitie.
Darie Tudor a scris:
P.S. Nu impartasesc punctul domnului avocat-senator Urban despre avantajele depunerii cererii de deschidere a succesiunii la instanta de judecata...
Nici eu. Desi marturisesc ca n-am avut rabdarea sa-l citesc. M-a impiedicat ...bazaconia din titlu.
"Succesiunile se deschid
prin moarte" (zice art. 651 c.civ.).
Si atunci o cererea de "
deschidere a succesiunii" (exprimarea din titlul articolului) ar suna cam in halul urmator: "Sfinte Dumnezeule (sau domana cu coasa, dupa preferinte) ...as vrea sa vina moartea in data de ... ca sa se deschida succesiunea...prin moarte". #-o #-o
Exprimarea corecta este: cerere de deschidere a
PROCEDURII succesorale ...sau de dezbatere a succesiunii... sau naiba mai stie cum, dar sa nu-i zicem cerere de "deschidere a succesiunii" ca e ca si cum am face ...
cerere de moarte.
P.S. Articolul
nu este semnat de dl. senator. Este doar scris pe pagina domniei sale.