avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare judecatoreasca de incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare judecatoreasca de incredintare minor

buna seara daca eu am o hotarare judecatoreasca definitiva pt incredintare minor de 8 ani fostul meu sot mai poate face un proces pt ami lua copilul:">
Sotul poate continua procesul. Hotararea trebuie sa devina irevocabila.
este definitiva si iervocabila lui ce poate sa mai faca?
Poate sa intenteze actiune de reincredintare a minorului, numai daca are probe prin care sa " rastoarne" probele pe baza carora vi s- a incredintat minorul!

Cred ca este prea devreme sa faca asa ceva si, de regula, chestia asta ii va trece in curand :D
Da, tatal minorului poate solicita ulterior reincredintarea minorului, dar intr-o astfel de actiune este necesar sa probeze ca imprejurarile avute in vedere de instanta la incredintarea acestuia s-au schimbat, astfel ca este in interesul minorului sa fie incredintat tatalui.
tatal are dreptul legal sa introduca o alta actiune prin care sa solicite incredintarea tutelei minorului.

Alte discuții în legătură

Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii 72NYK 72NYK In urma hotararii de divort, copii mi-au fost incredintati mie (tatalui). Fosta mea sotie la acel moment ea a \"demonstarat\" ca nu are o locuinta proprietate ... (vezi toată discuția)