avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un functionar public aflat in concediu medical poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un functionar public aflat in concediu medical poate sustine concurs pentru postul sau atunci cand serviciul unde lucra a fost desfiintat?

Sunt functionar public si serviciul unde lucram a fost desfiintat. Acum se organizeaza un concurs pentru ocuparea a 2 posturi, ca si cel ocupat de mine. In aceasta perioada eu sunt in concediu medical, dar am fost chemata sa sustin acest concurs, din concediul medical. Este legal acest lucru...? Daca iau concursul...este legal sa ocup postul pentru care am concurat...?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:41, 20 August 2010
La ambele intrebari raspunsul este afirmativ.

Mult succes!
Daca e in incapacitate temporara de munca, adica nu poate sa presteze munca, este apta sa sustina un examen?...=D>
@Tanjiani

Serviciul in care a functionat utilizatorul fiind desfiintat s-a desfiintat si post pe care l-a ocupat. Cand se organieaza un concurs, nimeni nu este obligat sa participe. Faptul ca angajatorul l-a invitat pe utilizator sa participe la concurs constituie un favor pentru el. Angajatorul nu este obligat sa faca aceasta invitatie. Facand-o inseamna ca a fost/este un angajat de care are nevoie.
Sub aspectul veniturilor banesti este preferabil sa stai in concediu medical, ca indemnizatia nu se reduce cu 25%, dar cand acesta se sfarseste, ramane fara serviciu.
Cred ca postul lui se desfiinteaza doar dupa ultima zi de preaviz...

Am avut un caz in care o persoana a adus concediul medical, cu ocazia asta i-a fost intocmita evaluarea anuala, a fost de acord cu ea, a semnat-o, iar dupa 2 saptamani a contestat-o pentru ca i-a fost intocmita cand era in incapacitate temporara de munca si a castigat. (desi diagnosticul nu era de natura sa ii afecteze discernamantul sau sa atraga punerea sub interdictie, etc)

Asa ca persoana ori se afla incapacitate de munca si sta acasa si se trateaza, ori este apta de munca si vine la lucru, numai la bugetari se poate si cu mandra si cu draga...#-o

Ok.
Poate urmatoare prevedere din L. 188/1999 va convinge, iar ref. la numai la bugetari se poate si cu mandra si cu draga... o prevedere similara se gaseste si pentru nebugetari in Codul muncii:

Art. 99. - (1) Persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la emitere, in urmatoarele cazuri:
.......................
b) autoritatea sau institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii activitatii, prin reducerea postului ocupat de functionarul public;

Alte discuții în legătură

Post aflat in litigiu anamaria81 anamaria81 Postul pe care il ocup in urma suspendarii deciziei de concediere, se desfiinteaza ca urmare a unei noi reorganizari si se infiinteaza alte posturi. ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! in timpul preavizului se poate desface cim cu acordul partilor? ContSters146823 ContSters146823 Sunt salariata a Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare RA. În baza prevederilor art.1 alin.(1) din O.U.G. nr. 82/2011 prin care se dispune ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintare functie de conducere contractuala DIANA_RU DIANA_RU In cadrul unui serviciu public ( posturi contractuale ) exista mai multi sefi de birou care au ocupat posturile prin concurs. Autoritatea doreste reorganizarea ... (vezi toată discuția)