avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un functionar public aflat in concediu medical poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un functionar public aflat in concediu medical poate sustine concurs pentru postul sau atunci cand serviciul unde lucra a fost desfiintat?

Sunt functionar public si serviciul unde lucram a fost desfiintat. Acum se organizeaza un concurs pentru ocuparea a 2 posturi, ca si cel ocupat de mine. In aceasta perioada eu sunt in concediu medical, dar am fost chemata sa sustin acest concurs, din concediul medical. Este legal acest lucru...? Daca iau concursul...este legal sa ocup postul pentru care am concurat...?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:41, 20 August 2010
"Serviciul in care a functionat utilizatorul fiind desfiintat s-a desfiintat si post pe care l-a ocupat. Cand se organieaza un concurs, nimeni nu este obligat sa participe. Faptul ca angajatorul l-a invitat pe utilizator sa participe la concurs constituie un favor pentru el. Angajatorul nu este obligat sa faca aceasta invitatie. Facand-o inseamna ca a fost/este un angajat de care are nevoie."

Din cate stiu inca mai e in vigoare prevederea cu ocuparea a cel mult 15% din posturile vacantate dupa aprilie 2009.
Ar fi absurd ca o institutie publica sa reduca mai multe posturi ocupate decat sa taie prima data din posturile vacante, pe care oricum nu prea poate sa le ocupe#-o.
Cred ca initiatoarea topicului confunda concursul de recrutare cu selectia ce o fac institutiile care se reorganizeaza in vederea selectarii salariatilor care vor ramane pe noua structura.
NU, textul din 188 nu ma convinge, pentru ca la o procedura de concediere - noua structura (cu desfiintarea unor posturi) ar trebui sa intre in vigoare doar dupa ultima zi de preaviz,astfel ca functia publica nu se desfiinteaza la data emiterii actului administrativ, ci dupa implinirea termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post aflat in litigiu anamaria81 anamaria81 Postul pe care il ocup in urma suspendarii deciziei de concediere, se desfiinteaza ca urmare a unei noi reorganizari si se infiinteaza alte posturi. ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! in timpul preavizului se poate desface cim cu acordul partilor? ContSters146823 ContSters146823 Sunt salariata a Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare RA. În baza prevederilor art.1 alin.(1) din O.U.G. nr. 82/2011 prin care se dispune ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintare functie de conducere contractuala DIANA_RU DIANA_RU In cadrul unui serviciu public ( posturi contractuale ) exista mai multi sefi de birou care au ocupat posturile prin concurs. Autoritatea doreste reorganizarea ... (vezi toată discuția)