avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias care a parasit locuinta lasandu-si bunurile in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias care a parasit locuinta lasandu-si bunurile in ea

Mi s-a retorcedat imobilul in anul 2001. Chiriasul in cauza a beneficiat de prelungirea contractului conform OUG 40/1999. La expirarea termenului l-am lasat sa mai ramana in locuinta, deoarece are si un copil care urma sa-si inceapa studiile superioare. Nu am incheiat un nou contract. Chiria pe care mi-a platit-o a fost 300.000 ROL/luna. Intre timp a refuzat si o locuinta pusa la dispozitie de Primarie. De doi ani am refuzat sa mai incasez chiria si l-am rugat sa-si rezolve problema locativa. A mai si inundat locatarii de la etajul inferior, iar eu i-am despagubit pe acestia, pentru a nu creea situatii conflictuale. Vecinii inundati mi-au reprosat ca eu sunt de vina pentru ca-l tolerez pe individ. In prezent, locuieste si lucreaza in Bucuresti, impreuna cu fiul sau. Nu-i cunosc adresa deoarece a refuzat sa mi-o comunice. In apartamentul in care a locuit vine extrem de rar, folosindu-l ca si "casa de vacanta". Mobila o are in acest apartament. Eu, ca si proprietar, nu pot sa fac reparatiile care sunt extrem de necesare si urgente (schimbare jgheaburi de scurgere, instalatie sanitara si altele) deoarece nu am acces in apartamentul care este neocupat. In afara actiunii in evacuare pentru lipsa de titlu, exista si o alta posibilitate legala, mai rapida pentru a intra in posesia apartamentului a carui proprietar sunt?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:53, 20 August 2010
actiunea in evacuare e cea mai sigura cale pt dvs sa puteti deveniti si de fapt proprietar.
Avand in vedere ca reparatiile aratate sunt urgente, aveti posibilitatea sa formulati o ordonanta presedentiala in evacuare, urmand sa faceti dovada introducerii pe rolul instantei si a actiunii pe drept comun in evacuare, precum si a urgentei si vremelniciei, condiiti ce trebuiesc intrunite cumulativ pentru admiterea unor astfel de actiuni.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea donatiei luci_jsv luci_jsv Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala evacuare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu As dori sprijin(si multumesc anticipat) pentru a vedea ce se poate face in urmatoare situatie: O familie a locuit intr-un imobil inchiriat de la Rial. ... (vezi toată discuția)