puteti sa solicitati rectificarea incheierii de carte funciara direct la OCPI..
Buna ziua!
In primul rand, cred ca dvs. utilizati in mod gresit termenul de "dezmembrare".
Asadar, asa cum a mentionat si colega de mai sus, se poate face o cerere de indreptare a erorii materiale strecurata in cartea funciara direct la OCPI, in sensul mentionarii ambelor acte, respectiv cel prin care s-a dobândit apartamentul si cel prin care s-a dobândit garajul. Pentru aceasta, trebuie sa pregatiti incheierea de intabulare a dreptului de proprietate in cartea funciara si copii dupa ambele acte. Mergeti in audienta la registratorul sef si se rezolva fara probleme.
Cat despre dezmembrare, pentru a fi posibila ar insemna ca acel apartament si acel garaj sa fie cuprinse sub un singur numar cadastral, intr-o singura schita, iar prin dezmembrare apartamentul sa primeasca un numar cadastral si garajul un altul. Asadar, cum este in realitate?
Multumesc. pt. raspunsuri. Cred ca nu am fost bine inteleasa. Incheierea de intabulare a dreptului de proprietate a fost facuta inca din 1999, in baza ACTULUI DE VANZARE CUMPARARE NR....EMIS DE NOTARIATUL... Acest act de vanzare-cumparare se refera NUMAI la GARAJ. Apartamentul, pe care l-am dobandit in aceeasi zi, prin acelasi NOTARIAT, a facut obiectul unui act notarial distinct, DE SCHIMB DE PROPRIETATI, de la alt proprietar, diferit de cel al garajului, chiar daca ambele proprietati se afla la aceeasi adresa.In mod incorect, cred, la incheiere s-a dat un singur numar cadastral pt. ambele proprietati, acel pe care il avea garajul. Incheierea s-a facut EXCLUSIV in baza actului de vanzare cumparare GARAJ, proprietatea Dlui.X nu si in baza actului de SCHIMB prin care am devenit proprietar al apartamentului, coschimbasa mea fiind...Dna.Y. Eu cred ca fiecare proprietate trebuia sa primeasca propriul nr. cadastral, una in baza actului de vanzare-cumparare de la Dl X si cealalta proprietate in baza celuilalt act, de schimb, cu Dna. Y. Totusi, repet, s-a dat un singur numar cadastral, cel al garajului, pentru ambele proprietati, netinandu-se cont de contractul de schimb cu care am obtinut apartamentul . Daca eu depun copie dupa cele doua acte notariale (Vanz.cump. si respectiv schimb) se va opera rectificarea sau va trebui sa fac dezmembrare, pentru ca fiecare proprietate sa aiba propriul nr. cadastral si sa se faca mentiunea corecta ca cele 2 proprietati au fost dobandite de la doi proprietari diferiti prin doua contracte diferite?????
Sigur ca trebuie sa solicitati rectificarea cartii funciare si atribuirea unui numar celui de-al doilea imobil, in baza actelor de proprietate pe care le detineti.
Multumesc . Voi incerca sa rezolv prin rectificare, desi la sectorul 2 sunt foarte putin amabili...Sper sa nu invoce faptul ca au trecut ...10 ani de la intabulare si sa ma puna sa fac alt cadastru, dezmembrare...In fond, a fost greseala LOR si din pacate, Notarita care mi-a autentificat cele 2 acte de proprietate si care s-a ocupat si de intabularea lor nu a observat atunci, in 1999, greseala...iar eu, nici atat!! Acum , refacand cadastrul - pt.actualizare - deoarece am renovat, cu modificari, apartamentul, am observat incorectitudinea intabularii......Sper sa nu trebuiasaca sa mai fac un nou cadastru si o dezmembrare...Trebuia dintru inceput sa primeasca fiecare proprietate propriul numar cadastral....