avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societate

O societate are 3 asociati,procent de 50%,25%,25%.Asociatul cu procent de 50% vrea sa mareasca capitalul social .Cei doi asociati cu 25% nu vor sa participe la marirea de capital(nu pot investi).Actiunile lor se diminueaza sau ce se intampla cu actiunile lor?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:35, 22 August 2010
daca sunt actionari, intradevar actiunile lor se vor diminua. Daca sunt asociati atunci se va diminua doar partea lor sociala.
Daca e vorba de o societate comerciala cu raspundere limitata, Adunarea generala este cea care decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale ( in doctrina se numeste dubla majoritate), in afara de cazul in care in actul constitutiv sunt alte prevederi. Asadar, pentru acele hotarari care au ca obiect modificarea actului constitutiv este nevoie de votul tuturor asociatilor, cu exceptia ca legea sau actul constitutiv prevad in alt fel.
Da, se vor diminua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)
Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)