avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto cu victima

Am avut un accident auto,o persoana mergea pe acelasi sens de mers,cu spatele,am claxonat-o,s-a ferit dar mi-a sarit in fata masinii cand am ajuns in dreptul ei.Am oprit 50m dupa locul accidentului,dar respectiva persoana tocmai se urca intr-un taxi.Nu am anuntat politia.Apoi am inteles ca respectiva persoana a reclamat la politie accidentul,ca ar fi avut un copil in brate,copilul fiind internat la spital,fara urmari grave.Nu aveam viteza nici alcoolemie.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?Am martori care lucreaza in zona care spun ca nu am fugit de la locul accidentului,m-am intors dar victima deja plecase.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:49, 20 August 2010
Cred ca cel mai bine ar fi sa va angajati aparator care sa va consilieze raportat la situatia concreta , pt ca situatia este delicata ... fiind intrunite premisele intocmirii unui dosar penal ..... Dvs. aveati obligatia de a anunta organele de politie , mai ales in conditiile in care exista si o victima ...
In principiu , trebuie sa va deplasati la circa de politie pe raza careia a avut loc accidentul sa declarati cele intamplate , sa va interesati daca s-a depus o plangere oficiala in acest sens de victima , daca victima a necesitat spitalizare (nr. zile ) ...
Cautati martorii(de care faceti vorbire) sa dea declaratii despre cele intamplate .
Accidentul a avut loc ieri,politia m-a cautat la firma unde lucrez,deci presupun ca victima a depus plangere,despre zile de spitalizare nu stiu,de la politie am aflat ca nu e in stare grava.Deci ar trebui sa vb cu un avocat?
Ideea este ca veti fi cercetat si ptr parasirea locului accidentului in urma caruia au rezultat victime si ptr vatamare corporala din culpa .
Nu faceti nicio declaratie decat in prezenta unui avocat .
Zilele de ingrijiri medicale se acorda de catre IML .
Da , angajati avocat si prezentati-va urgent la postul de politie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scandalangiu lovit cu mașina BiancaM29 BiancaM29 Bună seara, Astăzi în timp ce mă aflam în oraș la volanul mașinii am claxonat un \"domn\" deoarece se urcase pe banda mea. Acesta a accelerat, a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ! victima minora ! lipsa plangerii prealabile. stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! In urma cu aprox 6 luni de zile un prieten a fost accidentat , impreuna cu alte 3 persoane de un sofer auto. Cel mai grav a fost prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Stefania C. Stefania C. Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)