avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IF-urile platesc somaj si asig. sociale ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IF-urile platesc somaj si asig. sociale ?

Sint angajata permanenta si impreuna cu sotul meu (pensionar boala ) avem si o Intreprindere familiala (IF) .
In acest caz trebuie sa platim contributiile de somaj si asigurari sociale si pe veniturile de la IF ? Daca da , incepind cu ce perioada ?
N-am inteles nimic din toata legislatia asta !!!!
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
cotmro, utilizator
Cel mai recent răspuns: OANA GHEORGHE , utilizator 17:49, 25 August 2010
buna ziua,
si pe mine ma intereseaza acelasi lucru, ce platesc IF-URILE la stat.
am un if impreuna cu parinti mei, tatal meu este pensionar , eu lucrez la o societate comerciala , iar mama nu are nici un venit(am suspendat activitatea if), iar cat am functionat if a fost singurul ei venit.
trbuie sa platim contrtributii?? daca da si din urma ?? ca nu am inteles nimik din lege,pana acum nu s a platit nimik si acum hai sa platim din 2006 ca de nu mai au ei banii de prime/

ESTE CORECT??
UN RASPUNS VAROG FRUMOS CA SUNT DISPERATA . VA DATI SEAMA CE INDSEAMNA SA PLATESC DIN 2006 PENTRU 3 PERSOANE(cu totate ca 2 deja cotizeaza la stst?
va multumesc
Tot ce am putut afla pina acum ;
-fiecare asociat din IF isi plateste cotele individual ( sanatate si de la 1 iulie somaj si asig. sociale) aferent partii care ii revine din asociatie .
-pensionarii care mai au si alta activitate in afara de pensie (IF,PFA, etc) platesc doar contr. asig. sanatate pt. venitul suplimentar ce ii revine .

La casa de sanatate , datoriile se prescriu dupa 5 ani , deci daca nu va gaseste pina in 2011., ati scapat !

Azi 23 aug.am depus declartia la somaj, dupa 3 ore in care nimeni nu-si asuma nici o raspundere saopreia, spunind ca nu au primit inca normele!!!! Si asta in conditiile in care 25 aug. este ultima zi ! Spuneau sa le depunem la posta ... Pai, spuneti daca e corect ca pt. 1 leu care trebuie sa platesc somaj pt. luna iulie , sa platesc taxe postale 5 lei ca sa expediez declaratia ! Asta numai la noi se poate ...si pe urma se mira ca lumea este inclinata spre activitati "la negru". Tocmai ei incurajeaza delicventa si evaziunea cu practicile astea . Inchipuiti-va ca lunar trebuie mers si depus formularul si platit , chiar daca ai numai 1-2 lei .Institutiile astea bugetare care si asa nu fac fata cu personalul se vor bloca de tot . de ce nu putem plati la semestru sau o data pe an , cei cu sume din astea mai mici ? Noi care mai avem si servici si cite o activitate suplimentara , cind sa mai avem timp sa umblam zile intregi pe la toate institutiile astea ca sa depunem declaratii pentru .....nimic ! Se pare ca strecuram tintarul si inghitim armasarul . Cu impozitul pe praful de pe toba , nu mai punem tara pe picioare !!!!
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
cotmro, utilizator
se mai depun declaratiile 102 la fisc cu cas, cass si somaj? sau incepand cu 01.07.2010 se dupun numai la cas, cass si somaj ramanand la fisc de depus numai impozitul? va rog sa ma lamuriti ca nu mai inteleg nimic. va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la :legea 95/2006 crisidona crisidona O pensionara mai realizeaza venit suplimentar din activitati independente ca PFA din 2007,fara sa stie de contributiile sociale impuse prin legea 95/2006.In ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din dobanzi bancare gianinita1 gianinita1 As dori sa stiu daca pensionarii platesc cei 5,5 pt cass pt ca ei sunt platitori la sanatate din pensie si am auzit c nu Mai platesc la cass daca au bani in ... (vezi toată discuția)
Pfa pensionar contributii Nicoletamaria Nicoletamaria Tatal meu este pensionar si are un PFA deschis, comert. Pana acum platea impozit 16% la diferenta dintre venituri si cheltuieli. Acum plateste si ... (vezi toată discuția)