avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CODUL MUNCII

cum se poate incheia o carte de munca pentru o persoana care a fost in concediu fara plata timp de 1 an de zile ,apoi nu s-a mai preentat la serviciu?
Cel mai recent răspuns: capitaneanu_mioara , utilizator 11:24, 20 August 2010
1. O contactati sa faca o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art55b din Codul muncii).
2. Concediere cu art.61, lit.a) din Coul muncii (pentru absente nemotivate). Respectati procedura ceruta de Codul muncii (art.263-268).
-inregistrati in cartea de munca decizia prin care se suspenda activitatea pt. 1 an in baza cererii pe care a facut-o salariatul
-incepeti procedura de cercetare disciplinara:referatul prin care conducerea este informata de absente nemotivate,convocarea salariatului pt. nota explicativa,raportul comisiei de disciplina in care sunt consemnate faptele,notele explicative sau absenta/refuzul salariatului de a da nota explicativa ,bineinteles data intrunirii comisiei si membrii comisiei
-se emite decizia de sanctionare cu desfacere disciplinara 61 lit.a CM in care se precizeaza data desfacerii CIM
-se consemneaza in cartea de munca desfacerea ,in baza deciziei de sanctionare,incepand cu data mentionata in decizie
-desfacerea nu va avea loc incapand cu ziua cand salariatul a incaput sa absenteze ci dupa ce s-a desfasurat procedura de cercetare prealabila si s-a stabilit sanctiunea
-zilele absentate nemotivat vor trecute in carte de munca cu specificatia "de la data de ....... pana la data de ....... a intrunit un nr. de absente nemotivate care nu constituie vechime in munca"
-
se opereaza in carnetuil de munca:
- Lipseste nemotivat din data .......... -------------> act: Referat nr..../......
- Incetat CIM cf art 61 lit (a)/C muncii ------------> act: Decizia nr.../......
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Bruta, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsul dat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)