avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspuns ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspuns ITM

Buna ziua,

Dupa 2 luni de asteptarea am primit in sfarsit si eu raspunsul ITM la o sesizare depusa care m-a uimit.
Dansii imi raspund ca nu se pot pronunta asupra sesizarii deoarece eu am deschis deja un litigiu de munca in instanta cu angajatorul....
Este posibil asa ceva? Are sens sa fac o sesizare la Inspectia muncii si sa cer o solutionare la sesizarea mea? Sa inteleg ca angajatorul a scapat fara nici o amenda in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters147303 , utilizator 09:31, 21 August 2010
Buna ziua !
Avand deja un litigiu de munca in acest sens , instanta de judecata va fi cea care va stabili in consecinta , dispunand eventual repunerea in situatia anterioara emiterii deciziei contestate si tot eventual , plata drepturilor cuvenite + cheltuieli de judecata .
Dar, dar ITM-ul poate refuza sa solutioneze o petitie in acest caz?
~ Conținut șters la cerere ~
Si atunci cum se explica faptul ca Inspectia muncii mi-a dat raspuns (favorabil) la acelasi subiect pt ca am depus aceeasi petitie la ambele institutii?
christina_d a scris:

Si atunci cum se explica faptul ca Inspectia muncii mi-a dat raspuns (favorabil) la acelasi subiect pt ca am depus aceeasi petitie la ambele institutii?

Si ITM-ul trebuia sa va dea acealasi raspuns ca si Inspectia Muncii .. amestec in treburile justitiei nu poate fi vorba in cazul unei sesizari adresate ITM-ului, cat si instantei de judecata ...
Posibil ca ITM-ul sa considere mai oportuna solutia data de catre instanta decat de catre ei.

Alte discuții în legătură

Refuz control itm bucuresti CFB CFB Buna ziua, Am de recuperat 6 salarii de la fostul angajator, care refuza nejustificat sa mi le plateasca. In aceste conditii mi-am dat demisia, cf. 81 pct.8 ... (vezi toată discuția)
Plangere itm florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Daca am facut plangere la ITM si s-a solutionat in favoarea angajatorului,desi eu am documente ca nu este adevarat ceea ce mi s-a sraspuns de la ... (vezi toată discuția)
Sesizare consiliul superior al magistraturii Nina1 Nina1 Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat. Care este procedura? CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va ... (vezi toată discuția)