avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie pentru izolare termica apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie pentru izolare termica apartament

As dori sa stiu daca trebuie autorizatie de la primarie pt izolarea termica a apartamentului si cum se obtine aceasta ,cat costa?
Am gasit pe internet un articol in care Radu Opaina spunea ca daca nu se schimba structura blocului si culoarea fatadei nu trebuie autorizatie.
Cel mai recent răspuns: ioanamihaela , utilizator 19:33, 21 August 2010
Pentru izolarea exterioara a apartamentului va trebuie autorizatie de constructie.
gabi, mergi la primaria din localitate, birou disciplina in constructii. acolo te vor lamuri - oricum ar trebui sa pui intrebarea in scris pentru a primi raspunsul la fel.
In Iasi, pana de curand nu era nevoie de asa ceva. Raspunsul mi-a fost dat cam asa: domnule, astazi nu este nevoie de asa ceva, dar maine nu se stie...
Asa ca pentru orice eventualitate pentru toate blocurile din asociatie am obtinut certificatul de urbanism (taxa este de 4 lei/cerere-bloc). Daca vrei si autorizatie, este mai complicat si nici nu stiu cat costa, dar nici nu mi-am batut capul pentru ca nimeni nu are autorizatie de construire...
Izolarea termica a ap inseamna placarea (ingrosarea) peretilor exteriori aferenti acelui ap cu materiale destinate acestei actiuni.
Pe fatada blocului va rezulta o denivelare in dreptul acelui ap izolat termic, va iesi in relief acea modificare si conform:
art. 11 al.1 din Legea 50/1991 " se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora" ,
iar la lit. h din al.1" reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare.....fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive".
Va trebuie certificat urbanism, dar intrebati la primarie unde veti primi un raspuns avizat, functie de zona.
Nu trebuie autorizatie decat daca blocul are peste 3 niveluri, adica mai mult de P+2.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
ioanamihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere catre primaria de sector mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in interpretarea art. 11, lit. h, din legea 50/1991, respectiv: [b]se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru ca stric aspectul exterior al blocului? opel opel Buna ziua Mai nou, primaria Oradea a decis sa fie amendati cei care izoleaza individual, cu polistiren exteriorul blocului. Cei de la asociatie au spus ca ... (vezi toată discuția)
L 50/1991 andiha andiha buna ziua, din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara ... (vezi toată discuția)