avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere act control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere act control ITM

Am depus o cerere la I.T.M. pentru a intra in posesia unei declaratii data de un angajat la un control efectuat de I.T.M. pentru a o depune in instanta la un dosar. In cererea de judecata respectivul (fost salariat) cere sa i se plateasca nu stiu cate ore suplimentare din urma, cu toate ca el nu le-a efectuat si nici nu le-a pontat (el fiind insarcinat sa efectueze pontajul). De asemenea in urma controlului ITM a declarat la fel ca nu efectueaza ore suplimentare.
Cei de la ITM au spus ca nu ne poate da copie dupa declaratia respectiva, motivand ca acestea nu ar fi publice. Stiti cumva daca acest tip de declaratii pot fi publice, ce act normativ le reglementeaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 9 Octombrie 2007
Art.18 din Legea nr.108/1999 prevede printre altele ca : Inspectorii de munca sunt obligati:
.............
c) sa pastreze confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice si persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitatea numelui reclamantului morty morty Buna ziua, Am facut o sesizare catre un organ de control la firma la care lucrez.Ideea este ca patronul a aflat ca eu am facut sesizare ssi nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)
Care este legea care impune confidentialitatea numelui,in cazul reclamatiilor loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am avut control de la ITM si am aflat cine a depus reclanatia.La fel si de la garda financiara.Care este legea.care impune inspectorilor ITM si ... (vezi toată discuția)