Am depus o cerere la I.T.M. pentru a intra in posesia unei declaratii data de un angajat la un control efectuat de I.T.M. pentru a o depune in instanta la un dosar. In cererea de judecata respectivul (fost salariat) cere sa i se plateasca nu stiu cate ore suplimentare din urma, cu toate ca el nu le-a efectuat si nici nu le-a pontat (el fiind insarcinat sa efectueze pontajul). De asemenea in urma controlului ITM a declarat la fel ca nu efectueaza ore suplimentare.
Cei de la ITM au spus ca nu ne poate da copie dupa declaratia respectiva, motivand ca acestea nu ar fi publice. Stiti cumva daca acest tip de declaratii pot fi publice, ce act normativ le reglementeaza?
Va multumesc!
Art.18 din Legea nr.108/1999 prevede printre altele ca : Inspectorii de munca sunt obligati:
.............
c) sa pastreze confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice si persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.
Reclamatie itm
mariusastra
Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)