avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitatea numelui reclamantului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitatea numelui reclamantului

Buna ziua,

Am facut o sesizare catre un organ de control la firma la care lucrez.Ideea este ca patronul a aflat ca eu am facut sesizare ssi nu stiu de unde?E posibil sa fi mers la cacealma sau chiar i-au divulgat reprezentantii autoritatii de control numele meu?Exista o baza legala in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 30 Mai 2018
Daca este vorba despre ITM, inspectorii de munca sunt obligati să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.
(art.18 din Legea 108/1999)
Nu, este vorba de OPC si DSV....
Legea 7/2004
art.7
.......
(2) Funcţionarilor publici le este interzis:
.....
d) să dezvăluie informaţiile la care au acces în exercitarea funcţiei publice, dacă această dezvăluire este de natură să atragă avantaje necuvenite ori să prejudicieze imaginea sau drepturile instituţiei ori ale unor funcţionari publici, precum şi ale persoanelor fizice sau juridice;
.....
Am inteles va multumesc, imi puteti raspunde si la intrebarea daca sunt angajat non food pot sa ajut colegii dupa raionul peste(departament fresh) daca nu am analizele facute?
În general, aveti obligatia sa va imdeplimiti atribuțiile din fisa postuluiși nu pe cele care nu intra în aceasta categorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizarile anonime sunt legale? 32aly 32aly As dori sa stiu cat sunt de legale sesizarile anonime la ITM? Din punctul meu de vedere nu ar trebui acceptate atat timp cat persoana in cauza nu se ... (vezi toată discuția)
Cod de conduita - functionari publici in primarii pisoiud pisoiud Buna seara, Am fost la primaria de care apartin sa cer anumite informatii. Aceste informatii implica activitatea fara autorizatie desfasurata in imediata ... (vezi toată discuția)
Care este legea care impune confidentialitatea numelui,in cazul reclamatiilor loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am avut control de la ITM si am aflat cine a depus reclanatia.La fel si de la garda financiara.Care este legea.care impune inspectorilor ITM si ... (vezi toată discuția)