Am facut o sesizare catre un organ de control la firma la care lucrez.Ideea este ca patronul a aflat ca eu am facut sesizare ssi nu stiu de unde?E posibil sa fi mers la cacealma sau chiar i-au divulgat reprezentantii autoritatii de control numele meu?Exista o baza legala in acest sens?
Daca este vorba despre ITM, inspectorii de munca sunt obligati să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.
(art.18 din Legea 108/1999)
Legea 7/2004
art.7
....... (2) Funcţionarilor publici le este interzis:
..... d) să dezvăluie informaţiile la care au acces în exercitarea funcţiei publice, dacă această dezvăluire este de natură să atragă avantaje necuvenite ori să prejudicieze imaginea sau drepturile instituţiei ori ale unor funcţionari publici, precum şi ale persoanelor fizice sau juridice;
.....
Am inteles va multumesc, imi puteti raspunde si la intrebarea daca sunt angajat non food pot sa ajut colegii dupa raionul peste(departament fresh) daca nu am analizele facute?