avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

va rog frumos sa-mi spuneti care este calea legala de ieisre din aceasta situatie : bunicul meu in 1948 a cumparat impreuna cu un prieten 140 mp in bucuresti, pe care i-au impartit in mod egal , dar fara un act. ( chiar daca la administratia financiara fiecare platea impozit pentru partea lui . Ulterior bunica mea a cumparat un alt teren,care a fost comasat cu jumatatea bunicului . celalalat proprietar al terenului a decedat , mostenitorii facand succesiunea pe terenul detinut de el , iar apoi au vandut . bunica acum vrea sa-mi vanda terenul si ma aflu in imposibilitatea de a nu putea face actele , deoarece noi proprietari, care au cumparat cealalta jumatate detinuta de proprietarul celalalt , nu vor sa recunoasca ca terenul este in indiviziune ( chiar daca le-am aratat actele) si nu vor sa mearga la notar pentru iesire din indiviziune. multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:05, 8 Octombrie 2007
Daca aveti actele pe terenul respectiv mergeti in instanta pentru iesirea din indiviziune.
Sigur bunicul apare pe contractul de vanzare-cumparare?
actul din 1948 nu este act de proprietate valabil. cred ca singura solutie este actiunea in constatare la judecatorie.
detineti terenul in fapt? spuneti ca ati platit impozitul pe el, probabil figurati si la registrul agricol, si cu 2 martori obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate.
Ceilalti proprietari presupun ca au act doar pe jumatatea lor si de aceea nu accepta sa o imparta cu dvs.
Nu ramane decat sa va obtineti act pe jumatatea dvs.
Consultati un avocat.
problema se pune daca la acea data (cumparare) pamantul era in circuitul civil#-o
o varianta ar fi sa invocati uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau inscrierea proprietatii in cartea funciara? adyo17 adyo17 Buna ziua! As vrea sa stiu care este calea cea mai simpla (din punct de vedere al timpului si/sau financiar) de a intra in posesia unui teren. Din ce m-am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune prin uzucapiune OVIDIULUK20 OVIDIULUK20 Buna seara, Parintii mei au ridicat o casuta pe un teren de 574 mp in anul 1991 cu autorizatie de constructie. Terenul respectiv era jumatate in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. buna ziua, recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate ... AdrianD12 AdrianD12 Buna ziua, Recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan 295 mp. Am incercat sa discut cu persoana care detine ... (vezi toată discuția)