avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul si indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul si indemnizatia de crestere a copilului

Ma poate ajuta cineva?
Sunt somera si am nascut pe 1 august,am 12 luni lucrate anterior impreuna cu somajul,si nu stiu ce trebuie sa fac pentru CCC,
Unde trebuie sa ma adresez la somaj pentru adeverinte,la angajator de unde sa incep ce trebuie facut prima data?
Cel mai recent răspuns: natysam_11 , utilizator 13:51, 26 August 2010
1. Luati formulare de adeverinte de la Primarie sau de la Agentia de Prestatii Sociale si mergeti sa le completeze la unitatea unde ati lucrat si la Somaj.
2. Faceti cerere la Somaj ca vreti sa intrati in CCC pana la 2 ani.
3. Vi se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas,dupa terminarea CCC.
Cat timp am la dispozitie?
eu sunt in concediu de maternitate,implinesc 42 de zile in 11 septembrie si as mai avea zile din cele 126.as putea sa-mi iau toata luna septembrie,
1. Incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului puteti intra in CCC.
2. Dar o puteti face si dupa ce se termina cele 126 de zile de concediu de maternitate.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)