Locuiesc intr-un apartament dintr-o vila de 2 etaje. Din pacate nu sintem constituiti intr-o asociatie de locatari. Problema este urmatoarea: trebuie reparat acoperisul pentru ca de acum 50 de ani de cind a fost construit nu s-a mai ocupat nimeni de el ( noi sintem direct afectati de problema pentru ca stam la ultimul etaj si am fost inundati de mai multe ori ) dar desi toata lumea e de acord cu reparatia nu toti vor sa contribuie cu bani, chiar si in rate, pentru a acoperi cheltuielile. Ce putem face, exista vre-o lege si pentru cei care nu sint constituiti intr-o asociatie de locatari? Noi putem sa facem reparatia insa ne mai recuperam banii? Daca da, cit dureaza un astfel de proces?
va multumesc
legea locuintei reglementeaza aceasta situatie.
Se repara acoperisul cu bani proprii, se notifica in scris, cu confirmare de primire locatarii, dupa care se deschide actiune in instanta.
Atentie, reparatia se face pe baza de facturi si chitante. Sunt singurele cheltuieli acceptate:O
Bafta;)
daca acoperisul e considerat parte comuna nu trebuie sa ii actionezi in instanta...sunt cam obligati sa plateasca....B-) pacat ca nu exista asoc de locatari :(
Atentie la cartea funciara ! Controleaza intr-un extras de carte funciara nou daca acoperisul este parte comuna. Este posibil sa fie in proprietatea ueni singure persoane si atunci numai aceasta va trebui sa plateasca.
Daca este parte comuna, temeiul este legea locuintei, dar reparatiile trebuiesc facute de o firma de constructii pentru a putea emite facturi.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Acoperis bloc
sophyca
Sunt proprietara unui apartament la etajul 4,am mostenit de la parinti apartamentul, si am probleme cu izolatia de cand ma stiu, am tot incercat sa fac ... (vezi toată discuția)