avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparari

buna ziua!spuneti-mi si mie va rog ,eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa dar el are datorii dak o cumparam pe numele baietelului nostru in varsta de 3 si 7 luni putem?:(
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 15:17, 20 August 2010
da, se poate, prin reprezentanti legali; nu ati mai intrebat odata?
avocat Cristina Popescu
Daca o cumparati dvs. pe numele baiatului asta echivaleaza cu o donatie in bani catre baiatul dvs.
Prin urmare creditorii chirografari ai sotului dvs. au posibilitatea de a se intoarce printr-o actiune pauliana -revocatorie , impotriva sotului dvs cu tot ceea ce presupune o astfel de actiune.
Daca copilul are venituri atat de mari incat sa isi poata cumpara o locuinta, el va putea cumpara indiferent de varsta, bineinteles cu respectarea prevederilor privind:reprezentarea si autorizarea.
Nimeni nu poate cumpara decat cu proprii lui bani, altfel vorbim de o donatie de bani sau de bunuri.
Limba romaneasca este destul de clara .
"sa cumparam pe numele baiatului"= donatie:O
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparari elaela elaela asteptam un raspuns:deci dak eu impreuna cu sotu nu putem cumpara niki casa niki masina pe numele lui el avand datorii putem sigur cumpara pe numele ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament CristianC2010 CristianC2010 In afara de parinti / sot / copii cine mai poate ataca actul de donatie? Multumesc. (vezi toată discuția)