avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... evolutie dosar dauna despagubire pe cartea verde
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

evolutie dosar dauna despagubire pe cartea verde

Buna ,am deschis un dosar de dauna la reprezentantul in Romania a firmei de asigurari din Bulgaria de curand am primit un raspuns de la reprezentantul firmai ca firma din Bulgaria a confirmat valabilitatea politei de asigurare dar firma din Bulgaria a cerut si o declaratie de la asigurat si ca acum asteapta ca acesta sa se prezinte sa dea o declaratie .Este normal ca dosarul sa fie incetinit in finalizarea lui adica sa-mi dea acceptul de plata din acest motiv daca acesta nu se prezinta, sau daca da o declaratie prin care povesteste ca de fapt nu el este de vina ,se poate sa-mi fie refuzata reparatia,in momentul accidentului a fost chemata politia care a facut proces verbal in care a rezultat ca bulgarul este de vina din cate stiu eu poate face contestatie in terment de 15 zile de la momentul din care a luat la cunostinta adica in data de 02 08 2010 procesul verbal a fost semnat de ambi cum ca a luat la cunostinta dar poate sa spuna ca nu stia ce a semnat avand in vedere ca nu este roman vreau sa-mi dati sfaturi ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:07, 25 August 2010
Fiind o ncercetare facuta/incheiata de politie, care a stabilit si vinovatul, reprezentantul firmei bulgare, nu are ce sa mai cerceteze si poate sa finalizeze dosarul , la solicitarea dv., sub obligatia unui angajament scris , de a restitui suma primita daca se contesta p.v. si prin hotarare , este anulata vinovatia bulgarului.
Aceasta procedura este indicata in Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule,aprobate prin ultimul Ord. al CSA nr.5/2010.
Cu asiguratorii bulgari este cam dificil de aliniat problemele dar in principiu n-ar trebui sa va mai puna probleme. Nu vad rostul declaratiei soferului bulgar care trebuie cautat prin toata EUROPA, atata timp cat exista un PV emis de politia rutiera. Reprezentantul in Romania al asiguratorului bulgar ar trebui sa va dea acordul pt repararea masinii chiar daca se constata ca polita nu era valida la data evenimentului. Si poi vor face ei cercetari cu privire la folosirea documentelor sub sigla lor, etc.
pai au zis ca polita este valabila le-a trimis si sevice-ul auto devizul de reparatie calculat cu AUDATEXSI AU SCRIS A CITEZ "Asiguratorul DZI a solicitat si declaratia de accident a persoanei asigurate, astfel ca vom reveni in momentul in care o vom primi.

Vom verifica devizul estimativ si va vom comunica in cel mai scurt timp raspunsul nostru.

Cu stima,

V.Craioveanu

este legal ca acesta sa fie un motiv pentru care sa nu pot primi acordul de reparatie eu stiu ca se pot prelungi pana la 3 luni in momentul in care te informeaza ca au motive sa suspecteze accidentul si sa faca ei investigatii dar ar fii trebuit sa ma informeze in 10 zile de la data accidentului
Daca aveau suspiciuni cu privire la accident si la decizia Politiei Rutiere Romane trebuiau sa si le exprime cat timp masina nu era reparata. Acum toate cererile lor nu sunt altceva decat tergiversari tipic romanesti.care mai nou au ajuns sa fie exportate si in alte state cu precadere in cele din jurul nostru. Dar nu va descurajatica pana la urma tot trebuie sa plateasca.
A--ti avut dreptate cu privire la tergiversari pentru a-si prelungi timpul pana sa plateasca despagubirile ,dupa ce le-am trimis mail in care imi exprim nemultumirea cu privire la modul de solutionare si intarzierile nejustificate si ca daca nu rezolva problema le voi face reclamatie la ANPC, CSA imi raspund ca ei sunt in termeni legali si ca ei citez in 23.08.2010 am confirmat unitatii service COMPAS SERVICE costurile de reparatie pentru autovehiculul in cauza si am solicitat factura finala in original pentru efectuarea platii in contul service. Dupa primirea facturii in original, plata acesteia va fi efectuata – tot inlauntrul termenului legal prevazut de legislatia in vigoare. Sun astazi data de 25 la service si imi spun ca eu nu au primit nimic, le trimit mail din nou la reprezentanta ca service-ul nu a primit asa ceva dupa care le trimite la service ca nu sunt de acord cu anumite chestii pe care le-a reconstatat service-ul desi service-ul le-a trimis din data de 09 08 reconstatare acum imi trimite un agent sa-mi faca reconstatarea daca eu asteptam linistita ce se intampla bine ca nu am facut reparatia masini ce ma faceam desi din cate stiu eu, depunerea formularului de catre oricare dintre cele doua parti implicate reprezinta avizare de dauna si obliga asiguratorul sa efectueze constatarea pagubelor si, apoi, sa stabileasca vinovatia. in cazul a fost constatarea facuta de politie si eliberarea unui certificat de intrare in reparatie mentionez si acest lucru deoarece mi-au scris ca(cu toate cu noi nu autorizasem intrarea in reparatie a autovehiculului !!! dosarul fiind – in conformitate cu normele de instrumentare prevazute de legea romana – incomplet) ;
Desi legile romane sunt asa cum sunt ele sunt manipulate subiectiv adica de indivizi care nu au scrupule coloana vertebrala si asa mai departe.Asta e ce pot sa fac sunt la mana lor cand vor ei sa-mi repare masina timpul find in favoarea lor iar pentru mine in defavoare ce rost mai are RCA doar pentru asiguratori sa le mearga afacerea asa ca orce in ROMANIA toate sunt in defavoarea populatiei

Alte discuții în legătură

Firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor PREDUS ADRIAN PREDUS ADRIAN Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. ... (vezi toată discuția)
Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)