avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Agentie de turism \"pacalita\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Agentie de turism "pacalita"

Buna ziua,

va deranjez cu o intrebare, poate banala pentru Dvs., dar foarte importanta pentru mine.
Reprezint o agentie de turism din Pitesti si am probleme cu o alta agentie din Bucuresti, careia i-am achitat integral contravaloarea unui pachet de servicii turistice, numai ca am primit niste vouchere fictive, am sunat la hotel si nu figuram cu rezervare la ei. Este vorba de aprox. 1.300 euro, evident ca a trebuit sa fac in asa fel incat sa achit din nou sejurul clientilor pentru a putea calatorii, dar din resurse proprii.
Directorul agentiei touroperatoare din Bucuresti, cel care nu a finalizat procesul de rezervare, si cel care practic in momentul de fata este in Grecia, pe banii mei si poate si ai altor agentii de turism din tara, nu mai raspunde la telefon, si spune ca a inchis temporar activitatea firmei, dar nu cred, site-ul este functional cu sistem de rezervari on-line, totul este bine gandit.
Intrebarea mea, este daca exista vreo posibilitate de a recupera banii si in ce fel, am inteles ca pot sa-l actionez in instanta, dar asta nu inseamna si recuperarea banilor ci doar obtinerea unui ordin judacatoresc. Pe mine ma intereseaza, cum pot sa-mi primesc banii inapoi, bani munciti pe care nu vreau să-i las pe mana unei persoane de acest gen. Am nevoie de un sfat, de o indrumare.
Mentionez ca am contract incheiat cu agentia respectiva, facturi de la ea, tot ce trebuie.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 06:16, 21 August 2010
puteti sa-i faceti plangere penala pentru inselaciune si de asemenea sa demarati si actiune in instanta pentru recuperarea sumelor de bani.
Multumesc!
Si daca-l actionez in instanta si castig, dar el este plecat din tara cum pot sa recuperez suma de bani?
de asta se va ocupa executorul judecatoresc, poate ii va gasi ceva conturi deschise la banci.
nclt_s a scris:

Directorul agentiei touroperatoare din Bucuresti, cel care nu a finalizat procesul de rezervare, si cel care practic in momentul de fata este in Grecia, pe banii mei si poate si ai altor agentii de turism din tara, nu mai raspunde la telefon, si spune ca a inchis temporar activitatea firmei, dar nu cred, site-ul este functional cu sistem de rezervari on-line, totul este bine gandit.
Intrebarea mea, este daca exista vreo posibilitate de a recupera banii si in ce fel, am inteles ca pot sa-l actionez in instanta...

actiune in instanta, dar cam trebuie sa va impacati cu un cuvant:rolleyes: folosit in titlu subiect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanță refuzate de agenția de turism. ce pot face legal? florinm. florinm. Bun gasit tuturor. M-am gandit sa expun aici problema mea, intrucat voucherele de vacanta sunt reglementate, din cate stiu, si de legea salarizarii in ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism sau nu ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Trebuie sa fii agentie de turism (brevet de licenta, autorizatii de la min. transporturilor, etc) ca sa oferi ... (vezi toată discuția)