avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

pauza de masa la un program de 8 ore este obligatorie sa fie de 30 de mine. Pe langa aceasta pauza si in aceleasi conditii , angajatorul este obligat sa acorde si alte pauze? pentru personal tesa??
multumesc
Cel mai recent răspuns: simona.elisa , utilizator 17:53, 21 August 2010
In cazurile în care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze în conditiile stabilite prin contractele colective de munca si/sau regulamentele interne aplicabile.

Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durata de 15 minute, se include în programul de lucru.
va multumesc , in ce lege gasesc ultima parte cu repausul de 15 minute?
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 - art.54 alin.2
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractu de munca mihaela tm mihaela tm va rog sa ma ajutati cu o intrebare ....sunt vanzatoare la un magazin si patroana nu imi da dreptul la nici o pauza de masa,mi-a spus ca am dreptu la 2 tigari ... (vezi toată discuția)
Pauza 15 minute mnd mnd buna ziua, va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema, in CCM la nivel national pe anii 2007-2010 la art. 54 (1) era prevazut ca \"repausul pentru ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa cristi peter cristi peter lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)