avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractu de munca

va rog sa ma ajutati cu o intrebare ....sunt vanzatoare la un magazin si patroana nu imi da dreptul la nici o pauza de masa,mi-a spus ca am dreptu la 2 tigari in 8 ore dar sa nu le fumez iar senviciu sa il mananc in fuga iar la toaleta sa nu fie prea des,eu va rog sa imi raspundeti cat am dreptu la pauza in 8 ore regim alimentar.Va multumescX-(:oops:
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:02, 7 Martie 2010
Daca nu aveti CCM la nivel de unitate,aplicabil este CCM unic unde,Art. 54. - (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze în condiţiile stabilite prin contractele colective de muncă şi/sau regulamentele interne aplicabile.
(2) Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durată de 15 minute, se include în programul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa simona.elisa simona.elisa pauza de masa la un program de 8 ore este obligatorie sa fie de 30 de mine. Pe langa aceasta pauza si in aceleasi conditii , angajatorul este obligat sa acorde ... (vezi toată discuția)
Program de lucru de 8h si 30min beczukdavid beczukdavid Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute. (vezi toată discuția)
Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)