avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drepturile sotiei \"\"asociatului unic \"\" la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drepturile sotiei ""asociatului unic "" la dividende

,
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
ContSters154030, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters154030 , utilizator 14:04, 21 August 2010
Atat timp cat societatea comerciala la care reclamantul avea calitatea de asociat unic a fost infiintata in timpul casatoriei, cu fonduri benesti comune, s-a apreciat ca partile sociale detinute la aceasta societate reprezinta bunuri mobile comune, conform art.30 C.fam, fiind dobandite in timpul casatoriei.

Acelasi regim juridic s-a apreciat ca au si dividendele incasate de reclamant de la aceasta societate, dupa separarea in fapt de parata - reclamanta, aferente anului 2002, aceasta suma obtinuta de reclamant in timpul casatoriei avand caracter de bun comun al partilor, conform dispozitiilor art.30 C.fam., chiar daca parata nu avea calitatea de asociat al firmei respective.

Acest articol prezuma caracterul de bun comun al tuturor bunurilor dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti, bunurile exceptate de la aceasta comunitate fiind expres si limitativ prevazute de art.31 C.fam., iar printre aceastea nu se regasesc dividendele obtinute de unul dintre soti de la firma al carei asociat unic este.

C.A. Bucuresti, Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, decizia nr.210 din 5 februarie 2007
.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
regula este 50 - 50.
Se stabileste masa bunurilor comune si daca nu se inteleg intre ei, va dispune instanta.
[ link extern ]
si mai puteti gasi si alte rezultate pe net.

Cine cunoaste faptuitorul ? - cel care face plangerea.
,
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj firma intre soti divortati f.m f.m Cum se face partajul in cazul unei firme infiintata pe numele unui sot in timpul casatoriei ;ce drepturi la partaj ,are sotul care nu a fost asociat in firma . (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)