avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare din somaj cu ordonanta 13.......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare din somaj cu ordonanta 13.......

va rog, puteti sa ma lamuriti pt un angajat din somaj cu ord. 13 pe unde trebuie de mers,ca nu trebuie platite asig sociale dar cum se procedeaza????#-o
Cel mai recent răspuns: oti , utilizator 22:43, 20 August 2010
trebuie obtinuta de la AJOFM o adeverinta (au ei model pt cerere) care sa ateste faptul ca x ulescu a fost in somaj x luni inainte de a-l angaja dumneavoastra.Le duceti o copie de pe contractul lui de munca si va elibereaza adeverinta.Pentru persoana respectiva nu se retin contributiile 6 luni de la angajare.Cu adeverinta aceea practic "dovediti" ca angajatl e "eligibil" pe OG 13
Declaratiile la somaj au fost modificate recent pentru a putea fi evidentiate aceste persoane.Celelate (pensii,sanatate) se pot regla prin declaratia 100 un contabil stie ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie ada2113 ada2113 am contract cu o firma part time si am aflat ca nu au platit stagiul catre asigurarile sociale deloc (din 2007 pana in prezent). As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua! Am avut un angajat care si-a dat demisia si s-a angajat la alta firma. La noul angajator ii cere adeverinta cu stagiu de cotizare pe ultimile 6 ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza anexa 26 pt somaj Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, poate sa ma ajute cineva in legatura cu completarea adeverintei(cf anexa 26): La note scrie asa: \\"se completeaza descrescator pt maxim 12 luni de ... (vezi toată discuția)