Am si eu o intrebare.Medicul de medicina muncii din unitate m-a declarat inapt pentru locul de munca propus de conducerea unitatii si aceasta m-a concediat imediat..
In ce categorie raportata la legea nr 76/2002 art.16 si 17 ma pot incadra eu ca si somer daca desfacerea cim mi s-a facut cu art.61 lit.c din Cm?
Acesta situatie Codul muncii o catalogheaza drept inputabila mie.
#-o
1. Faptul ca sunteti inapt medical pentru un anumit post este un motiv care tine de persoana salariatului dar nu va este imputabil (asta o spune si Norma de aplicare a Legii 76/2002, art.5).
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...
3. Asadar incetarea CIM cu art.61c din Codul muncii va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Acum cred ca avem toate datele si aici voiam sa ajung.
De data asta interesanta ar fi si parerea unui jurist avizat.
Cum ne raportam la :
Legea sindicatelor art. 10. - (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
La acest aspect se referea intrebarea mea din titlu.
Desfacere cim
sorineldobre
In ce situatii exacte de desfacere CIM salariatul are dreptul la somaj? Sigur avand si contributia de 12 luni din ultimele 24 platita la somaj. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj
lise
Buna ziua.Sotia mea in data de 10-o5 -2013 a depus o cerere de preaviz. mentionez ca lucreaza la firma respectiva de 3 anii.de ce ar avea nevoie sa ... (vezi toată discuția)