avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... INFORMATII - credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

INFORMATII - credit ipotecar

BUNA ZIUA , CU DOI ANI IN URMA AM ACESAT UN CREDIT IPOTECAR IN EURO DE LA BCR CU TREI FAZE DE DOBINDA , ACUMA SUNT IN DOBINDA VARIABILA CARE ESTE CALCULATA NETIIND CONT DE EURIBOR CARE IN CONTRACT ESTE SPECIFICAT CA VA FI CALCULAT LA FIECARE TREI LUNI . DACA CINEVA ESTE DIN DOMENIU SI MA POATE ELUCIDA . VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:27, 21 August 2010
Buna ziua,

Va rog frumos sa nu mai scrieti cu litere mari de tipar (nu este nevoie sa tipati...), se citeste destul de greu mesajul dvs., pe langa faptul ca, nu ne spuneti concret cu ce doriti sa va elucidam...Sustineti ca "acum sunteti in dobinda variabila"?

Presupun faptul ca "expunerea dvs." se poate interpreta astfel: acum, contractului dvs. de credit, i se aplica acea clauza (din cele "trei faze de dobanda"!!!),conform careia, achitati dobanda variabila.

Daca nu se respecta de catre una din parti, o obligatie contractuala, cititi in contractul dvs., care este sanctiunea, apoi...daca nu este prevazuta nici o sanctiune, posibil ca "modul de calcul al dobanzii variabile", sa fie un abuz, astfel cum bine ati sesizat si dvs.

La modul concret, dvs. doriti, ce anume? Reveniti, va rog, cu precizari.:)

Apoi, "procedural", stergeti denumirea societatii implicate in discutie. In acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

V-ar fi util sa cititi, in acest sens, si Regulamentul de postare in forum:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Obs. Daca veti accesa sectiunea recuperari creante, banci, veti observa ca genul acesta de intrebari au mai fost postate si s-a raspuns la ele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda conform oug 50/2010 modif. prin legea 288/2010 C.Marian C.Marian dobanda de referinta variabila....in urma modificarii oug 50, toate au ramas ca bancile, inteleg!!! in noua oug 50 nu se spune nimic despre transformarea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar la banca florenta_22 florenta_22 In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am \"prins\" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu ... (vezi toată discuția)
Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)