avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... alcoolemie de 0.2 la mie in sange
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

alcoolemie de 0.2 la mie in sange

care este sanctiunea care se aplica pentru o alcoolemie de 0,2 la mie in sange avand in vedere ca este mult sub limita penala de 0,8 la mie ? Legea prevede vreo limita minima de unde incepe raspunderea contraventionala?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:23, 27 August 2010
Dv ati adresat intrebarea si acum deveniti si nepoliticos cu cei care v-au raspuns. In Romania se aplica legile romanesti inclusiv pt cetatenii straini care incalca legislatia romaneasca. Asa ca va sfatuiesc sa lasati aroganta deoparte si sa nu uitati ca v-ati nascut in Romania totusi si nu sunteti cetatean strain.
Dumneavoastra sunteti de fapt deranjat ca nu veti obtine despagubiri de la [EDITAT] (mai aveti un tipic deschis). Va puteti adresa oricaror foruri din aceasta tara... despagubirile tot nu le veti obtine. Este irelevanta legislatia statelor europene in speta dumneavoastra. Asiguratorul roman se supune legilor romane. Potrivit dispozitiilor art.969 cod civil “ Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante”. Esenta acestui principiu consta in aceea ca, actul juridic civil este obligatoriu pentru parti, iar nu facultativ (pacta sunt servanda), conventiile legal facute impunandu-se partilor cu puterea legii. Principiul fortei obligatorii se fundamenteaza pe necesitatea asigurarii stabilitatii si sigurantei raporturilor juridice nascute din actele juridice civile. Actul juridic legal incheiat are forta obligatorie nu numai pentru parti, ci si pentru instanta investita cu solutionarea unui litigiu decurgand dintr-un astfel de act. Ca atare, atata timp cat ati semnat un contract va trebui sa va supuneti dispozitiilor pe care acesta le cuprinde. Contractul de asigurare CASCO este un contract de adeziune, adică acel contract ale carui clauze sunt prestabilite, in intregime, de catre una dintre parti. Cealalta parte nu are posibilitatea negocierii, ea are, insa, posibilitatea de a accepta respectivele prevederi sau nu. Daca le accepta atunci adera pur si simplu la contractul respectiv. Va propun sa tineti cont de sfatul colegului si sa incetati cu aroganta si atitudinea nepotrivita fata de cei care au facut un efort sa va raspunda. Cat priveste definitia contraventiei (raportat la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice), va rog sa studiati OUG 2/2001, OUG 195/2002 (actaulizata), precum si regulamentul de punere in aplicare a OUG 195/2002.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters20980, utilizator
numaru10 a scris:
Asa ca inainte de a fi drastici va rog verificati aberatiile pe care le postati pe forum!!!

Am sa va rog si eu inainte sa postati pe acest forum sa cititi regulamentul de postare si sa nu mai atacati celelalte persoane care participa la discutie si, nu in ultimul rand, sa va ascultati propriul sfat. Nu de alta dar in discutia aceasta numai dvs sunteti fie gresit informat, fie rau intentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la % dpasztor dpasztor Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in ... (vezi toată discuția)
"in dubio pro reo", cauza anghel contra romaniei cyan cyan in ce conditii se poate invoca cauza Anghel contra Romaniei si principiul \"in dubio pro reo\" in cazul plangerii impotriva pv de contraventie ? am citit ... (vezi toată discuția)
Valabilitate acte Brasov.2019 Brasov.2019 Am semnat un act fara ca acesta sa fie tradus Mentionez ca nu a fost facut la notar.ci redactat pe calculator Are acest act valoare juridica,se poate ataca în ... (vezi toată discuția)