avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare ??

Buna ziua,
In urma decesului tatalui meu, mama mea si cu fratele meu locuiesc impreuna in casa parinteasca... la vremea respectiva eu am renuntat la mostenire in favoarea fratelui meu... acum fratele meu este in proces de divort cu sotia lui... parintii mei au fost singurii proprietari ai casei...
Mama mea vrea sa-mi treaca toata partea ei pe numele meu... ce act trebuie incheiat astfel incat sa nu poata fi atacat mai tarziu prin proces...
Daca actul de vanzare cumparare este singura solutie, in ce consta si cat costa incheierea acestui act?
Eu locuiesc in strainatate si-mi este aproape imposibil sa ajung in Romania... care sunt procedurile in acest caz?
In urma decesului tatalui meu, singurul act incheiat a fost actul de mostenire... mama mea poate sa vanda partea ei numai pa baza acestui act, s-au trebuie facuta iesirea din indiviziune impreuna cu fratele meu?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:06, 10 Octombrie 2007
1. Divortul fratelui nu are nici o legatura cu bunurile mostenite de acesta (sunt bunuri proprii ale fratelui care nu fac obiectul partajului cu sotia acestuia)
2. Mama va poate vinde cota pe care o detine fara a face un partaj cu fratele. Urmare a acestui fapt dvs. veti "lua locul mamei" adica veti fi in indiviziune cu fratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Contestatie partaj voluntar mostenitor aioaneicezar aioaneicezar Buna ziua Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou. Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si renuntarea la imobil in favoarea fratelui bw52110 bw52110 buna ziua ! la 1.03.2015 a decedat tatal nostru ,noi fiind 5 frati(4 fete si un baiat) mama este in viata ,toate ,inclusiv mama vrem sa dam semnatura la ... (vezi toată discuția)