avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament ipotecat

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati!
Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile!
Va rog sa imi spuneti ce este de facut!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: popamaryi , utilizator 11:32, 2 Septembrie 2010
Va mai deranjez o data cu probleme mea!
Ne dorim tare mult apartamentul acesta deoarece are un pret foarte bun si ne incadreaza perfet in bugetul nostru.
Problema este ca suntem foarte speriati,proprietarul zice ca TREBUIE SA MERGEM LA ACELAS NOTAR CARE A PUS IPOTECA PE APARTAMENT PT A O PUTEA RIDICA (proprietarul a facut un credit ipotecar de 20000e si mai are 15000),si ca din cate cunoaste dansul nu este nevoie sa i-a legatura cu banca,singurul de care este legat ar fi notarul!
Este posibil asa ceva?
Se poate sa avem freo surpriza neplacuta din partea proprietarului?
Va multumesc mulu,mult!
O zi placuta!
Din ce inteleg eu, proprietarul vrea NEAPARAT sa va duca la notar sa faceti actul.
Daca vreti un sfat nu faceti acest lucru. Mergeti cum v-am spus la Oficiul (Biroul) de cadastru si scoateti un extras de informare si apoi mergeti la banca. Cel care a facut credit nu are de dat doar 15000 inapoi ci si comisioane de rambursare anticipata. Banca va poate spune exact cat are de dat inapoi. Pentru instrainarea apart. trebuie sa aveti acordul bancii.
Ceea ce va spun este din experienta. Lucrez la Oficiul de cadastru si stiu exact cum se fac tranzactiile. fara acordul bancii nu se poate pentru ca odata cu ipoteca s-au inscris in cartea funciara si interdictii si in special cea de instrainare. Nu faceti acte de mana si nu dati bani fara acte notariale si acordul bancii. Este doar un sfat.
Am vorbit cu proprietarul si creditul este luat de la o persoana fizica (probabil camatari)
Proprietarul insista ca ACELAS NOTAR CARE A PUS IPOTECA TREBUI SA O RETRAGA!
CE SA FACEM?
AVETI IDEE CAT NE COSTA PREZENTA UNUI AVOCAT LA SEMNAREA ACTELOR?
Va rog nu ocoliti sa imi raspundeti!!
AJUTOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRR
Nu vreau sa se inteleaga gresit, dar u stiu la ce v-ar ajuta un avocat. Este posibil sa fie o intelegere si sa vrea sa va pacaleasca.
Etapele pentru a incheia un astfel de contract ar fi urmatoarele:
-cel care i-a dat banii trebuie sa dea declaratie notariala ca i-a primit si sa se specifice in declaratie "ca nu mai are nici o pretentie de la debitor si ca solicita radierea din cartea funciara a dreptului de ipoteca"
-cu declaratia si cu taxa de 6 le (300 la urgenta ) se merge la oficiul de cadastru si se radiaza dreptul de ipoteca din cartea funciara;
-dupa radiere, notarul solicita extras de autentificare dupa cartea funciara si autentifica contractul de vanzare-cumparare pe numele dvs ca si cumparatori.
Din experienta mea la cadastru, este posibil sa aiba o hartie "de mana" cu cel care i-a dat acei bani si sa vrea acum de la dvs sa-i dati banii inainte pentru a achita creditul acelei persoane. Feiti-va sa faceti acest lucreu.
Dar iarasi va spun ca cel mai simplu ar fi sa solicitati un extras de informare de la cadastru dupa cartea funciara a imobilului. Daca nu vrea proprietarul sa va dea date despre imobil (adica nr. de carte funciara), tot la cadastru puteti face cerere de solicitare informatii prim care vi se comunica numarul de carte si numarul cadastrla al imobilului. Acest serviciu este cam scump, costa 100 lei dar dupa aceea puteti scoate extras de informare.
S-ar putea sa aveti surpriza ca in cartea funciara sa aiba mai multe sarcini sau sa nu aiba nimic si in cazul acesta este mai grav pentru ca v-a mintit si urmareste sa dati banii inainte.
Din nou va amintesc ca sunt sfaturi pe care puteti sa nu le luati in consideratie. Mergeti si dvs la un alt notar sau sunteti dintr-o localitate mica fara notari?
vreau sa cumpar un apartament ipotecat la banca,jurista agentiei zice sa facem contractul de vanzare cumparare la banca sa depunem bani in cont dupa care banca sa elibereze adresa de radiere
Va rog din suflet sa imi spuneti daca exista riscuri!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca apartament aqua80 aqua80 vreau sa-mi fac cadastrul si intabularea la ap.am luat legatura cu o firma care se ocupa de asa ceva si printre actele solicitate de dansii trebuie sa aduc din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)