CEI DE LA TAXE SI IMPOZITE LOCALE AU OPRIT MAMEI MELE SUMA TOTALA DIN IMPOZITUL LOCAL (O SINGURA TRANSA DE 450.00 LEI) AVAND IN VEDERE CA NU EA E PROPRIETAR CI FRATELE MEU. NU STIU DACA E LEGAL ASA CEVA, MACAR IN DOUA TRANSE SA SE FI FACUT ACEST LUCRU CU TOATE CA ALTI PENSIONARI AU PATIT ACELASI LUCRU SI S-A OPRIT MAX 25% DIN SUMA IMPOZITULUI. VREAU SA STIU DACA E LEGAL ASA CEVA SI SA FIU AJUTAT SI CU VREUN ARTICOL CEVA PT CA NU CRED CA E POSIBIL SA SE INTAMPLE ASTA. MULTUMESC.
Depinde ce pensie are mama d-voastra. Primariile comunica casei debitul iar casa procedeaza la poprire in cuantumul legal, respectiv pana la 1/2 din venituri daca sunt mai multi creditori.
1. Privitor la retinerea impozitului pentru casa a carei proprietate o detine fratele dumneavoastra, nu cred ca ii puteti acuza pe cei de pensii de abuzuri, intrucat aceste retineri se fac strict in temeiul unui titlu executoriu, comunicat in speta de fata de cei de la taxe si impozite(Primarie).
2. In functie de cuantumul pensiei mamei, cei de la pensii puteau retine:
a) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii
b) pana la 1/2 din venitul lunar net, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, indiferent de natura creantelor c) In conformitate cu art. 409, alin.3 din Codul de Procedura Civila, veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sust destinate asigurarii mijloacelor de existenta a acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat salariul minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."
Avand in vedere cele expuse de dumneavoastra, apreciez ca se impune sa formulati o contestatie la Tribunalul la care este arondata localitatae de domiciliu a mamei.
Poprire pe cont
dellya
Buna seara!
Tatal meu este pensionar si are poprire pe contul unde incaseaza pensia, de la directia de taxe si impozie locale. Din 834lei pensie ii mai ramane ... (vezi toată discuția)