avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinere impozit din pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinere impozit din pensie

CEI DE LA TAXE SI IMPOZITE LOCALE AU OPRIT MAMEI MELE SUMA TOTALA DIN IMPOZITUL LOCAL (O SINGURA TRANSA DE 450.00 LEI) AVAND IN VEDERE CA NU EA E PROPRIETAR CI FRATELE MEU. NU STIU DACA E LEGAL ASA CEVA, MACAR IN DOUA TRANSE SA SE FI FACUT ACEST LUCRU CU TOATE CA ALTI PENSIONARI AU PATIT ACELASI LUCRU SI S-A OPRIT MAX 25% DIN SUMA IMPOZITULUI. VREAU SA STIU DACA E LEGAL ASA CEVA SI SA FIU AJUTAT SI CU VREUN ARTICOL CEVA PT CA NU CRED CA E POSIBIL SA SE INTAMPLE ASTA. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 11:21, 23 August 2010
Depinde ce pensie are mama d-voastra. Primariile comunica casei debitul iar casa procedeaza la poprire in cuantumul legal, respectiv pana la 1/2 din venituri daca sunt mai multi creditori.
1. Privitor la retinerea impozitului pentru casa a carei proprietate o detine fratele dumneavoastra, nu cred ca ii puteti acuza pe cei de pensii de abuzuri, intrucat aceste retineri se fac strict in temeiul unui titlu executoriu, comunicat in speta de fata de cei de la taxe si impozite(Primarie).

2. In functie de cuantumul pensiei mamei, cei de la pensii puteau retine:
a) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii
b) pana la 1/2 din venitul lunar net, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, indiferent de natura creantelor
c) In conformitate cu art. 409, alin.3 din Codul de Procedura Civila, veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sust destinate asigurarii mijloacelor de existenta a acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat salariul minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."

Avand in vedere cele expuse de dumneavoastra, apreciez ca se impune sa formulati o contestatie la Tribunalul la care este arondata localitatae de domiciliu a mamei.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
florisiris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit minim garantat pop sorin pop sorin Buna, in speta un debitor (persoana fizica) are de achitat suma X ...executorul judecatoresc a procedat la blocarea conturilor. [b]Intrebare[/b]: ^ce ... (vezi toată discuția)
Debit retinut din pensia sociala minima de 350 lei ContSters242189 ContSters242189 mamei mele i se retine din pensia minima,sau sociala,de 350 lei.Ineleg ca daca cineva primeste venituri necuvenite trebuie sa dea banii inapoi.Dar nici nu ne e ... (vezi toată discuția)
Executari silite ionela-chirosca ionela-chirosca buna seara,in urma unei executari silite,se poate retine din pensie di cat la suta se poate? (vezi toată discuția)