daca in aceasta perioada de 6 luni nu am facut nimic ce se intampla?va explic mai clar care este situatia mea, mama mea a decedat in 2002, mostenitori am ramas eu, tatal meu si fratele meu, deci 3 persoane, contractul prin care apartamentul a fost cumparat a fost facut pe numele ambilor parinti.
Daca a trecut termenul de optiune succesorala, cele 6 luni, poate ati facut unele acte din care sa rezulte acceptarea succesiunii in mod tacit.De exemplu, acte de administrare a bunurilor, plata impotizitului, etc.
In aceasta ipoteza, puteti inca proceda la dezbaterea succesiunii.
Va multumesc, inainte de toate pentru ajutorul oferit, nu am facut o hartie de acest gen, insa fratele meu detine o hartie facuta in 2008 la un notar, in care spune ca in mod tacit isi recunoaste mostenirea, eu daca ma duc la un notar si fac o astfel de hartie este valabila?Fratele meu, in acelasi timp, imi spune ca daca unul dintre ceilalti mostenitori doreste ma poate lasa fara mostenire, adica ma poate ataca fiindca nu am un astfel de act, in situatia data cum ar trebui sa procedez?va multumesc din suflet!
inca o problema, fratele meu in toata aceasta perioada nu a efectuat nici o plata, nimic de genul acesta la apartament, singura persoana care a efectuat plati a fost tatal meu. deci nu reusesc sa inteleg cum a reusit sa dobandeasca o astfel de hartie, am anumite dubii in ceea ce priveste legalitatea acestui act.
Succesiune
MGabriel
Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate.
Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)