Cred ca fratele dvs. detine un act prin care si-a exprimat optiunea succesorala, adica un act de acceptare expresa a mostenirii, si nu tacita.In acest caz el este pus la adapost si nu poate fi considerat strain de mostenire. Avand acest act nu era necesar sa mai faca si alte acte tacite.
Problema este a dvs. Daca ati locuit in imobil, sigur ati facut cate ceva si dvs. care ar putea fi luat in considerare.Apoi, nu cred ca tatal si fratele dvs. v-ar indeparta de la mostenire...
va multumesc mult pentru raspuns, sincer nu am prea multe informatii in domeniu, ma gandesc ca aveti dreptate in ceea ce priveste tipul de act pe care il detine fratele meu, eu as putea sa fac un astfel de act?!
Nu ,acum nu mai puteti sa faceti acest act , deoarece termenul de optiune succesorala a expirat.Raman insa celelalte , care se pot considera acte de acceptare tacita.
Succesiune
MGabriel
Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate.
Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora
iuzer
Buna ziua,
Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)