avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acest contract vanzare-cumparare inmobil este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acest contract vanzare-cumparare inmobil este legal?

In redactarea unui contract de vanzare-cumparare incheiat la notar, este cuprins urmatorul text: "Pretul declarat al acestei vanzari este de 200.000.000 lei, suma pe care noi, vanzatorii am primit-o integral de la cumparatoare azi ........2004, data autentificarii prezentului contract. Noi partile contractante, declaram ca acesta este pretul real al vanzarii si are aceasta valoare intrucat prin contractul de vanzare-cumparare autentificat sub numarul ....../2002 de biroul notarial public din ....str.......nr..., apartamentul a fost cumparat de catre actualii vanzatori cu banii imprumutati de la cumparatoarea din prezentul act ......................, care la acea data era in imposibilitate de a cumpara acest apartament."

Nu vi se pare ca ascunde ceva formularea acestui fragment din contract?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:56, 3 Octombrie 2011
Da, de ce sa nu fie legal? Detaliati intrebarea pentru ca, aparent, nu exista nici un motiv pentru care sa nu fie legal.
u.b.i.k. a scris:

Da, de ce sa nu fie legal? Detaliati intrebarea pentru ca, aparent, nu exista nici un motiv pentru care sa nu fie legal.


Eu inteleg ca actuala cumparatoare dorea cumpararea acelui inmobil inca din 2002. De aici se naste intrebarea; de ce era in imposibilitate actuala cumparatoarea de a cumpara daca dispunea de cele 200.000.000 lei, fiind cetatean roman, traind in Romania la acea data?
De ce nu cumpara ea si imprumuta banii la altii, ca sa cumpere ei acelasi inmobil???

Apoi exista contradictia; prima data se declara ca actuala cumparatoarea a platit pretul in momentul autentificarii (2004), dar in continuare se declara ca de fapt cumparatoarea a dat banii vanzatorilor sub forma de imprumut in 2002 pt ca sa cumpere ei acest apartament, pt ca ea nu putea???.
As putea intelege ca asa a fost, ca vanzatorii n-au putut sa-i dea banii inapoi si cumparatoarea le ia apartamentul in schimbul datoriei (fara nici o dobanda !!!). Dar iarasi ma intriga ca "cumparatoarea la acea data era in imposibilitate de a cumpara acel apartament".
Din aceasta analiza dar si din faptuil ca chiar din acelasi contract reiese ca actuala cumparatoare locuieste in acest inmobil inca din 2002, eu inteleg ca de fapt vanzarile-cumpararile din 2002 si 2004 sunt simulate.
Concluzia mea este ca cumparatoarea actuala a cumparat in realitate acest imobil in 2002 si ca sa folosit de intermediari pt a ascunde acest lucru, pt ca apoi in 2004 sa treaca inmobilul pe numele ei. Deci este proprietarul real inca din 2002.
Ce parere aveti???

O noua intrebare imi trece prin cap; oare notarul nu tolereaza evaziunea fiscala?
Pai, admite ca pretul trecut in acte in 2004 sa fie acelasi din 2002.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
cuziamusia, utilizator
poate ascunde. poate fi o simulatie. insa ar trebui citit tot contractul pt a putea emite cat de cat o parere pertinenta.
athe a scris:

poate ascunde. poate fi o simulatie. insa ar trebui citit tot contractul pt a putea emite cat de cat o parere pertinenta.

Foarte adevarat! =D> Mai trebuie avut in vedere si faptul ca, in ceea ce priveste dreptul civil, simulatia ori alte artificii nu au caracter ilegal doar alte consecinte juridice care nu tin insa de materia dreptului penal.
Nu stiu ce doriti sa invocati. Ca actuala cumparatoare a mintit sustinand ca nu putea sa cumpere imobilul? Treaba ei! Minciuna, cata vreme nu prejudiciaza pe altul, nu are consecinte juridice.
cum interpretati fragmentul mentionat mai sus. daca va spun ca in 2002 era casatorita (imobilul sa nu intre en masa bunurilor partajabile, motivul real pt care nu putea cumpara), iar in 2004 fiind deja divortata, cu contractul de v-c mentionat mai sus cumpara imobilul de la intermediar (fragmentul mentionat este extras din acest contract)?
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
cuziamusia, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj bun propriu, cumparat dupa divort, dar platit inainte de divort cu banii comuni ContSters101235 ContSters101235 Sunt disperat si scriu in acest forum cu speranta ca totusi cineva ma poate sfatui cum sa procedez pt a introduce intre bunurile partajabile unicul bun cu ... (vezi toată discuția)
Simulatie, inselaciune, cum se poate proceda? ContSters101235 ContSters101235 In urmatoarea situatie putem vorbi de inselaciune s-au simulatie? Care este modalitatea mai potrivita de a actua? Sotul, aflat in strainatate, ii trimite a Y ... (vezi toată discuția)
Creanta ulises10 ulises10 Cu putin inainte de divortul care a intervenit acum 5 ani, sotia (se poate proba ca a facut-o fara stirea sotului) a luat din banii comuni o suma mare de bani ... (vezi toată discuția)