u.b.i.k. a scris:
Da, de ce sa nu fie legal? Detaliati intrebarea pentru ca, aparent, nu exista nici un motiv pentru care sa nu fie legal.
Eu inteleg ca actuala cumparatoare dorea cumpararea acelui inmobil inca din 2002. De aici se naste intrebarea; de ce era in imposibilitate actuala cumparatoarea de a cumpara daca dispunea de cele 200.000.000 lei, fiind cetatean roman, traind in Romania la acea data?
De ce nu cumpara ea si imprumuta banii la altii, ca sa cumpere ei acelasi inmobil???
Apoi exista contradictia; prima data se declara ca actuala cumparatoarea a platit pretul in momentul autentificarii (2004), dar in continuare se declara ca de fapt cumparatoarea a dat banii vanzatorilor sub forma de imprumut in 2002 pt ca sa cumpere ei acest apartament, pt ca ea nu putea???.
As putea intelege ca asa a fost, ca vanzatorii n-au putut sa-i dea banii inapoi si cumparatoarea le ia apartamentul in schimbul datoriei (fara nici o dobanda !!!). Dar iarasi ma intriga ca "cumparatoarea la acea data era in imposibilitate de a cumpara acel apartament".
Din aceasta analiza dar si din faptuil ca chiar din acelasi contract reiese ca actuala cumparatoare locuieste in acest inmobil inca din 2002, eu inteleg ca de fapt vanzarile-cumpararile din 2002 si 2004 sunt simulate.
Concluzia mea este ca cumparatoarea actuala a cumparat in realitate acest imobil in 2002 si ca sa folosit de intermediari pt a ascunde acest lucru, pt ca apoi in 2004 sa treaca inmobilul pe numele ei. Deci este proprietarul real inca din 2002.
Ce parere aveti???
O noua intrebare imi trece prin cap; oare notarul nu tolereaza evaziunea fiscala?
Pai, admite ca pretul trecut in acte in 2004 sa fie acelasi din 2002.