avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bun propriu, cumparat dupa divort, dar platit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bun propriu, cumparat dupa divort, dar platit inainte de divort cu banii comuni

Sunt disperat si scriu in acest forum cu speranta ca totusi cineva ma poate sfatui cum sa procedez pt a introduce intre bunurile partajabile unicul bun cu ceva valoare, apartamentul a carui cumparare a fost inregistrata de catre fosta mea sotie ca bunul sau propriu, in anul 2004, cand de fapt bunul a fost platit doi ani mai inainte, in anul 2002, deci in timpul casatoriei noastre si cu banii nostri comuni (pe care eu i-am adunat lucrand 3 ani in strainatate).
M-am recasatorit iar in timpul casatoriei (aprile 2002) sotia mea i-a dat fratelui sau toate economiile noastre in suma de 10.000 USD (aprox. 300.000.000 lei) cu titlu de imprumut (fara a intocmi vreun act) pentru ca el sa cumpere un apartament. In aprilie 2004 divortam iar fratele datornic nu poate inapoia banii. In decembrie 2004 (cand divortul este definitiv iar eu ma aflu din nou la lucru in strainatate) fosta mea sotie incheie un contract de vanzare-cumparare cu fratele datornic, conform caruia ea "cumpara" de la el respectivul apartament, ca bun propriu.
Reproduc un fragment din contract: "Pretul declarat al acestei vanzari este de 100.000.000 lei suma pe care eu vanzatorul .......(fratele datornic) am primit-o integral de la cumparatoarea ........(fosta mea sotie si sora lui) azi 03/12/2004, data autentificarii prezentului contract. Noi, partile contractante declaram ca acesta este pretul real al vanzarii si are aceasta valoare (sic) intrucat prin contractul de vanzare cumparare autentificat sub numarul ...../09/04/2002 de Biroul Notarial Public din ....., str. ...., nr ...., apartamentul a fost cumparat de ............. (fratele datornic) cu banii imprumutati de la cumparatoarea din prezentul act, .....(fosta mea sotie), care la acea data 09/04/2002 era in imposibilitate (sic-maritata cu mine) de a cumpara acest apartament.".
Cred ca este destul de evident ca in mod fals fratele vanzator afirma ca a primit si sora cumparatoare ca a platit pretul de 100.000.000lei in momentul semnarii (03/12/2004).
Se recunoaste ca vanzatorul a primit 100.000.000lei de la cumparatoare in 09/02/2002 (atunci cand ea era maritata cu mine) si era interesata in cumpararea acestui apartament dar nu-l putea cumpara. Practic se recunoaste ca tranzactia s-a consumat in 2002 si doar se formalizeaza in fata notarului in 2004. Vanzatorul primeste pretul de la cumparatoare in 2002 iar in 2004 se semneaza contractul de v-c. Pot proba ca cumparatoarea din 2004 era casatorita cu mine in 2002, atunci cand era in imposibilitate de acumpara acest apartament si i-a dat banii fratelui sau pt ca sa-l cumpere el, ca doar eu aveam venituri si ca in aprilie 2002 cand salariul mediu in Ro era de 70 USD, dispuneam de peste 10.000USD.
Cred ca din contractul de v-c si alte acte (cert. casatorie, cert. divort, extract bancar, etc) se intelege ca eu sunt pagubit. Ca aveam bani, ca in 2002 fratele sotiei a primit de la noi o suma mare de bani in cash din banii nostri comuni pt asi cumpara o locuinta si ca in 2004 nu inapoiaza datoria in cash (dand 50% fostei sotii si 50% mie), ci plateste datoria in natura, ofera apartamentul, cu diferenta ca ii da 100% fostei mele sotii (sora sa). Corect ar fi fost ca ei sa ma anunte de aceasta tranzactie si ca el sa incheie contractul de v-c cu fosta mea sotie si cu mine, nu doar cu ea.
In fapt fosta mea sotie impreuna cu fratele sau au urmarit si au obtinut sa ma pagubeasca pe mine si pe copii mei (am doi copii din prima casatorie)
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ContSters101235, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:18, 8 August 2013
Imi pre rau amice! Te-ai trezit prea tarziu.. dupa 11/9 ani?!? Ce ai asteptat pana acum?
Daca te trezeai mai devremepoate ca mai gaseai remedii.. o actiune in declararea simulatie.. sau altceva.. dar dupa atata timp... 0 sanse!

m-am "trezit" adica am cerut partajarea in 2007, dar ea ma dus cu vorba pana in 2009, cand am introdus actiune in declararea simulatiei si dupa proces, recurs, etc am ajuns in 2013 fara un rezultat favorabil
Chiar nu puteti spera intr-un rezultat favorabil pe nicio cale.
Ati dat bani cu imprumut fratelui- dreptul dvs la actiune impotriva lui s-a prescris in 2005.
Fosta sotie si-a cumparat o casa, nu aveti legatura nici cu asta, nu conteaza de la cine a cumparat, pe cat , de unde bani etc.

O cerere de partaj cand din acte rezulta ca e bun propriu al femeii, e gresit din start.
Nu conteaza pt ca oricum nu e nimic de facut.


Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
gi-jane2, moderator
E tardiv sa mai faceti ceva din pacate, a urmarit sa se puna la adapost si sa obtina un apar tament din banii dvs , nu aveti cum sa demonstrati ca banii erau munciti de dvs.Data viitoare sa fiti mai atent si sa nu mai lasati banii care ii munciti dvs pe mainile altora.
pot demonstra ca banii erau obtinuti de mine in strainatate pt ca eu am lucrat legal, cu contract de munca. pastrez fluturasii de salar din strainatate si recipisele de trimitere a banilor catre sotie care traia in Ro. sotia nu poate proba ca obtinea venituri, pt ca nu le obtinea. abia in 2003 a inceput sa lucreze in Ro si obtinea echivalentul a aprox. 50USD lunar, dar nu pot proba acest fapt.

Alte discuții în legătură

Introducerea in partaj a unui imobil dobandit dupa divort, dar platit cu banii comuni cuziamusia cuziamusia Se poate include intre bunurile a partajar un imobil dobandit de catre fosta sotie, dupa divort, dar platit 100% cu banii comuni obtinuti in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj, intr-o situatie mai putin intalnita cuziamusia cuziamusia In timpul casatoriei, in anul 2006, sotia A da cu titlu de imprumut fratelui sau C suma de 50.000€ (desigur ca din banii comuni cu sotul B), bani cu care ... (vezi toată discuția)
Cota maxima partaj dan_plescan dan_plescan In timpul casatoriei am lucrat legal in strainatate si am trimis sotiei toti banii economisiti pt ca ea sa cumpere un apartament si o garsoniera ca bunuri ... (vezi toată discuția)